piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Latgales SEZ veic apjomīgu informatīvo kampaņu

Pievienots: 24.02.2017

Sākot ar 2017. gada 2. janvāri, kad darbību uzsāka Latgales speciālā ekonomiskā zona (Latgales SEZ), Latgales uzņēmumi, kas plāno attīstīt savu saimniecisko darbību Latgales reģionā, var pieteikties uz nodokļu atlaidēm.

Latgales SEZ pārvalde, uzsākot savu darbību sadarbībā ar Latgales plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centru veic apjomīgu informatīvo kampaņu, lai informētu potenciālos investorus, pašvaldības un sabiedrību kopumā par Latgales SEZ lomu, iespējām un nozīmi uzņēmējdarbības attīstībai reģionā.

 Latgales SEZ pārvalde organizēja pasākumus Viļakas, Preiļu, Riebiņu, Baltinavas, Krāslavas, Balvu, Aglonas, Vārkavas, Ciblas, Līvānu, Daugavpils, Kārsavas, Ludzas, Rēzeknes, Rugāju, Viļānu, Ilūkstes, Dagdas un Zilupes novadā, kā arī Rēzeknes un Daugavpils pilsētā, kur informatīvajos semināros un individuālajās konsultācijās piedalījušies vairāk nekā 240 interesenti.

Savu vēlmi iegūt Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusu ir izrādījušas jau 15 kapitālsabiedrības, kuras šobrīd ir nepieciešamo dokumentu izstrādes stadijā.

Kā uzsvēra Latgales SEZ pārvaldes darbinieki, apjomīgais konsultatīvais darbs turpinās.

 Kā ziņots iepriekš, atšķirībā no citām Latvijas  speciālajām ekonomiskajām zonām Latgales plānošanas reģiona ietilpstošajās pašvaldībās nav noteikta katras maksimālā teritorijas atrašanās vieta un platība, kurai var tikt piešķirts SEZ statuss. Latgales SEZ kopējā teritorija Latgalē paredzēta līdz 72 735 ha, jeb 5% no reģiona kopplatības. Lai teritoriju platību noteikšanas process būtu elastīgs un spētu pielāgoties uzņēmējdarbības vides pieprasījumam, Latgales SEZ iekļaujamās  teritorijas var atrasties faktiski jebkurā Latgales vietā atbilstoši uzņēmuma ieskatiem un vajadzībām.

 Uzņēmumiem, kas vēlas pretendēt uz tiešo nodokļu atvieglojumiem, proti, uzņēmuma ienākuma nodokļa (80%) un nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm ( 80%) būs jāslēdz līgums ar Latgales SEZ pārvaldi par ieguldījumu veikšanu Latgales SEZ teritorijā, saskaņā ar likumu „Par nodokļu piemērošanu brīvostās un specializētajās ekonomiskajās zonās”.

Latgales SEZ kapitālsabiedrības saņems tiešo nodokļu atlaides no uzkrātās ieguldījumu summas, piemērojot maksimāli pieļaujamo atbalsta intensitāti veiktajiem ieguldījumiem: 

  • 35 % – kapitālsabiedrība atbilst kategorijai – liela kapitālsabiedrība;
  • 45 % – kapitālsabiedrība atbilst kategorijai – vidēja kapitālsabiedrība;
  • 55 % – kapitālsabiedrība atbilst kategorijai – maza vai sīka (mikro) kapitālsabiedrība.  

Noteiktā atbalsta procenta piemērošana (35%, 45% vai 55%) tiek izmantota uzņēmuma ienākuma nodokļa atvieglojumiem un nekustamā īpašuma nodokļa atlaižu kopsummai.

Saskaņā ar likumu „Par nodokļu piemērošanu brīvostās un  speciālajās ekonomiskajās zonās”  atbalstāmi ir ilgtermiņa ieguldījumi:

  • „materiālie ieguldījumi” - ēkas un ražotnes, tehnika un iekārtas;
  • „nemateriālie ieguldījumi”- izmaksas patentu iegūšanai un tehnoloģiju apgūšanai.

Par likumā noteiktajām prasībām, kādām ir jāatbilst veiktajiem ieguldījumiem, pretendējot uz SEZ tiešo nodokļu atvieglojumiem, kā arī plašāku informāciju par Latgales SEZ darbības noteikumiem un iesniedzamo dokumentāciju var atrast interneta vietnēs: http://latgale.lv/lv/lsez/pieskirsanas_kartiba un http://invest.latgale.lv/lv/latgales-sez/sez_statusa_pieskirsanas_kartiba vai sazinoties ar Latgales SEZ pārvaldi, e-pasts: lsez@latgale.lv; tālr.: 26511047.

 Informāciju sagatavoja:

Oskars Zuģickis,
Latgales plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālists,
e-pasts: oskars.zugickis@latgale.lv

 

 


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde