ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Vidusskolēnu kongress – iespēja risināt nopietnus jautājumus neformālā gaisotnē

Pievienots: 17.09.2019

Septembrī Krāslavas Varavīksnes vidusskolā notika jau 5. Vidusskolēnu kongress, par tā norisi pastāstīja pasākuma organizatori – 12. klases skolēni.

Aleksejs Karols: „Kongress norisinājās 2.- 3. septembrī. Tajā piedalījās vidusskolas skolēni un skolotāji. Mūsu darba vadītājs bija vēstures un kulturoloģijas skolotājs, viens no radošākajiem cilvēkiem mūsu skolā - Andrejs Jakubovskis. Kongresa dalībniekus iepazīstināja ar darba plānu. Tika ieplānotas vairākas aktivitātes, kuru galvenais mērķis bija „timbildings” – vidusskolēnu saliedēšana. Mēs apspriedām izmaiņas skolas likumos, nodarbojāmies ar sporta aktivitātēm, rādījām savus talantus. Pirmās dienas vakarā pie mums viesojās zemūdens tūrisma kluba „POSEIDON Krāslava” dibinātājs Eduards Bergs, kurš pastāstīja mums par savu vaļasprieku.”

Natālija Kuzmina: „Tālāk mūs gaidīja sarežģīts, bet interesants darbs. Katrai klasei bija iedots saraksts ar plānotajiem skolas pasākumiem, kas mums bija jāizvērtē, atstājot populārākos un atsakoties no tiem, kas jau zaudēja savu aktualitāti, kā arī bija jāpaskaidro – kāpēc? Mēs bijām priecīgi, ka skolotājiem ir svarīgs mūsu viedoklis. Vecāko klašu skolēni vienojās, ka skolā ir jāpaliek festivālam „JAK”, Ziemassvētku vakaram un uzvedumam „Jaungada pasaka”. Mēs vienmēr ļoti gaidām tieši šos pasākumus un labprāt piedalāmies tajos, jo tie dod mums iespēju uzstāties uz skatuves un ticēt brīnumiem.

Laiks kongresā pagāja ļoti ātri, aktivitāšu bija daudz...  Vakarā bija ieplānota neparasta diskotēka - mēs iepazināmies ar dažādiem pagājušā gadsimta, kā arī mūsdienu dejām un mēģinājām tās atkārtot.  Un tad (kaut gan lielākā daļa jauniešu to negribēja) sākās nakts miers.

Nākamo dienu ievadīja brokastis, pēc tam mēs izvēlējāmies skolas parlamentu, kuru tagad gaida nopietns darbs. Pienāca laiks „Talantu šovam”, kad ikviens varēja parādīt savas spējas. Mēs neaizmirsām arī par desmitklasnieku iesvētīšanu. Desmitajām klasēm bija jānofilmē savas klases prezentācija un pēc fotoattēliem jāatrod lāde.”

Aleksejs Karols: „Visuztraucošākais moments bija skolēnu parlamenta vēlēšanas, tās palīdzēja organizēt vēstures skolotāja Margarita Borodina - Ignatoviča. Skolēniem bija jāizvēlas jauna skolas parlamenta vadība: prezidents, spīkers un sekretāri. Pēc balsošanas rezultātu apkopošanas noskaidrojām, ka par skolas parlamenta prezidentu kļuva 12. klases skolnieks Ernests Jančevskis, par spīkeri ievēlēta 12. klases skolniece Alīna Ņikitina un par sekretāriem - 10.a klases skolniece Ilga Ļapere un es - 12. klases skolnieks Aleksejs Karols.”

Ernests Jančevskis: „Tas ir pasākums, kad ir iespējams risināt nopietnus jautājumus neformālā gaisotnē. Esmu ļoti pateicīgs un gandarīts par to, ka skolas jaunieši man uzticas, tāpēc centīšos godprātīgi strādāt skolas parlamenta prezidenta amatā. Šajās dienās mums tiešām nebija vajadzīgs internets un mēs ļoti lietderīgi pavadījām savu laiku ārpus skolas.”

Edvīns Purpišs: „Manuprāt, šis kongress bija neaizmirstams, un mēs esam ļoti pateicīgi visiem, kas palīdzēja to organizēt visaugstākajā līmenī.”

Skolēnu pārdomas un atziņas apkopoja Galina Mikulāne                                                                



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde