ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Kaķi pie Mego 2

Pievienots: 01.09.2020

Jautājums pašvaldībai un pašvaldības policijai. Uzdodu otro reizi jautājumu par kaķiem pie Mego. Citējot pašv. policijas sniegto abildi: "Atbildot uz Jūsu vēstuli,darām zināmu, ka uz doto brīdi, lai ierobežotu bezsaimnieka kaķu vairošanās iespējas pašlaik tiek īstenota programma “Noķer, sterilizē, atlaiž”, kuras uzdevums ir klaiņojošo dzīvnieku sterilizācija. Saskaņā ar doto programmu klaiņojošos kaķus pašvaldības policijas darbinieki nogādā Daugavpils dzīvnieku patversmē, kur viņus sterilizē un atved atpakaļ uz iepriekšējo atrašanas vietu, jo dzīvnieku patversme veselus klaiņojošos kaķus uz doto brīdi vairs neuztur (kaķi spējīgi izdzīvot arī bez cilvēka rūpēm)." atbilde sniegta 10.07.2020. No šīs atbildes sniegšanas brīža kaķu skaits palielinājies pie Mego par 3! Tātad visiem kam nav kur likt kaķus iespējams tos izlaist pie Mego veikala kur visi viņus baros. Man nev nekas pret kaķiem, BET - Nav iespējams atvērt durvis lai izvēdinātu telpas, kaķi ir uzreiz ir iekšā veikalā un dabūt viņus no veikala ārā nav tik viegli, otrs kas nesīs atbildību par šo "sterilizēto un atlaisto" kaķu veidotiem zaudējumiem, ja mēs gadījumā nepamanām viņus un atstājam uz nakti veikalā? Ar cieņu, Juris Jukna

/ Juris


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 04.09.2020

Krāslavas novada domes juriskonsults: "Civillikuma 2363.pants nosaka to, ka par mājas kustoņa vai meža dzīvnieka nodarītiem zaudējumiem atbild kustoņa vai dzīvnieka turētājs, ja viņš nepierāda, ka viņš spēris visus pēc apstākļiem nepieciešamos drošības soļus, vai ka zaudējums būtu noticis, neraugoties uz visiem drošības soļiem. Tā kā šo kaķu turētāju identificēt nav iespējams, pret zaudējumu nodarīšanas iespējamību jānodrošinās kustamā vai nekustamā īpašuma īpašniekam. Ja kaķi traucē uzņēmējiem, kuri strādā konkrētajā teritorijā, aicinām blakus esošos uzņēmumus rīkoties vienoti, nebarojot šos kaķus un uzstādot zīmes par to, lai šos kaķus nebaro sveši cilvēki. Pašvaldība nevar uzņemties atbildību par to, ka kādās ēkās varētu iekļūt dzīvnieki. Sakarā ar to, ka Jūsu minētā adrese ir privātīpašums, par nevēlamu dzīvnieku uzturēšanos konkrētajā adresē atbild nekustamā īpašuma īpašnieks vai tā apsaimniekotājs."


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde