ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Kombuļi

Pievienots: 10.09.2020

Apciemojot radus Kombuļu ciemā bija lielā šokā! Kas notika ar Kombuļiem? Kombuļu pussaliņa aizaugusi, estrāde salauzta, baznīcas žogs izgāzies, pretī baznīcai zāle līdz padusēm, grāfa Plātera parks aizaudzis, pa Kombuļiem siro čigānu grupas. Jautājums Krāslavas mēram, par ko maksā algas Kombuļu pagasta darbiniekiem, sēž tur daudz dāmu bez darba. Kluba vadītāja, tas vispār amats kam domāts, ja gadu gadiem nekādi pasākumi Kombuļos nenotiek (varbūt kluba vadītājas amatu varētu apvienot ar Izvaltas vai Aulejas pagastu). It kā Kombuļi ģeogrāfiski izdevīgā tūristiem vietā atrodas, bet ko braucot garām labu tie var redzēt:( Aizbraucot no Kombuļiem biju lielās pārdomās, kā bija kādreiz un kā ir tagad....

/ V.


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 16.09.2020

Kombuļu pagasta pārvaldes vadītājs A.Umbraško: "Kombuļu pagasta centrā Kombuļu ciematā tiek organizēta regulāra zāles appļaušana un tās savākšana. Arī Kombuļu pussaliņā 2020.gada laika periodā no maija līdz septembrim , appļaušana tika veikta 4 reizes. Zāles nopļaušana tiek veikta gan ar zāles pļāvēju, gan ar trimmeri. Sakopšanas darbos tiek iesaistīti algoto sabiedrisko darbu veicēji, kā arī skolēni, kuri tika nodarbināti vasaras periodā. Estrāde, kas atrodas pussaliņā, netika bojāta. Pēc “kārtīgajiem” apmeklētājiem bieži vien tiek salauzti soli un izdemolēts skatu laukumiņš, kurus pašvaldībai nākas sakārtot. Kombuļu ciemata centrā atrodas Kombuļu Sv.Jāzepa Romas katoļu baznīca, kas nav pašvaldības īpašums. Kombuļu draudzes baznīcā un tās teritorijā sen nav veikti remontdarbi. Laika gaitā – sala, sniega un lietus ietekmē, žogs ir apdrupis un vietām pat žoga elementi ir sasvērušies. Tā kā pussagruvušais žogs bojā vizuālo skatu, tika pieņemts lēmums , iesaistoties draudzes locekļiem , piedalīties projektu konkursā, kuru atbalsta Krāslavas novada dome. Projekta atbalsts baznīcas žoga atjaunošanai 600.00 EUR, kas arī tiek apgūts. Uz šodienu baznīcas žogs jau ir daļēji atjaunots un turpinās darbi pie tālākas rekonstrukcijas. Pretī baznīcai atrodas vecā skolas ēka, kura ar tai pieguļošo teritoriju ir privātīpašumā. Vienreiz gadā īpašnieks veic zāles pļaušanu. Kombuļu pagasta teritorijā vasaras periodā jau vairākus gadus dzīvo čigānu ģimene, kura apmeklē Kombuļu pussaliņu un ir redzami Kombuļu ciematā. Ar savu uzvedību viņi nepiesaista apkārtējo uzmanību un nerada īpašas nekārtības. 2020.gadā, sākoties” Covid-19” vīrusa izplatībai, kultūras pasākumi Kombuļu pagastā netiek organizēti. Tautas nama vadītājai veselības dēļ ilgstoši ir darba nespēja. Iepriekšējos gados Kombuļu pagastā tika organizēti kultūras pasākumi. Lielākie bija jau tradicionālie “Ceriņu”, “Ābolu” kā arī “Līgo” svētki, kurus apmeklēja ne tikai pagasta iedzīvotāji, bet arī ciemiņi no kaimiņu pagastiem un Krāslavas. Tāpat TN tika rīkoti citi pasākumi ar mazāku apmeklētāju skaitu.


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde