piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Par atkritumu šķirošanu.

Pievienots: 12.05.2017

Labdien! Man ir 2.jautājumi SIA DOVA, par atkritumu šķirošanu. 1. Vai konteineros, kas paredzēti stiklam, var mest ne tikai stikla pudeles vai burkas, bet arī ''parasto'' sasisto stiklu (piem. logu, sasisti durvju stikli, stikli no siltumnīcas utt.)Mājaslapā ir uzzīmētas tikai pudeles un burkas. 2. Pēc kāda principa šķiro politilēnu, ja klāt var mest arī metāla konservu kārbiņas?(Arī noskatīts zīmējumos mājaslapā).

/ Elīza


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 16.05.2017

SIA "Dova" valdes loceklis Mārtiņš Teivišs: "Krāslavā esošajā brīdī iedzīvotājiem tiek piedāvāts šķirot sadzīves atkritumus šķirošanas punktos, kur uzstādīti šķirošanai paredzētie konteineri ar zaļo un dzelteno vāku. Konteinerā ar zaļu vāku drīkst mest tikai stikla burkas, burciņas un pudeles. “Parasto” logu, durvju vai siltumnīcu stiklu ir iespējams nodot atkritumu šķirošanas laukumā Krāslavā, Indras ielā 47 (iepriekš vienojoties par sašķirotā stikla piegādi uz laukumu, to varat nodot bez maksas). Konteinerā ar dzeltenu vāku drīkst mest tikai plastmasas, metāla, papīra un kartona iepakojumu. Visiem šķirotajiem atkritumiem jābūt tīriem, bez pārtikas produktu atliekām. Šo konteineru sastāvu šķirošanas centrā vēlreiz pāršķiro pa atkritumu veidiem un atdala no nešķirotiem atkritumiem. Kopš Krāslavā ir uzstādīti šie šķirošanas konteineri, iedzīvotāji izmanto šo atkritumu šķirošanas iespēju un šķiršanas kultūra ir būtiski augusi. Taču diemžēl gadās arī neapzinīgie eksemplāri, kas šķirošanas konteinerā samet neatbilstošus vai maisiņos satītus atkritumus. Piemēram, stikla, kas sajaukts ar neparedzētiem atkritumiem, šķirošana ir pat bīstama, var viegli savainoties. Lielākā problēma no tā, ka daži iedzīvotāji ļaunprātīgi met konteineros tam neparedzēto ir tas, ka tādā gadījumā šie atkritumi nevar tikt izmantoti otrreizējai pārstrādei - iedzīvotājiem samazinot maksu, bet tiek vesti par pilnu samaksu uz atkritumu poligonu. Pārējos šķiroto atkritumu veidus - elektriskas un elektroniskas iekārtas, dienasgaismas lampas, baterijas un akumulatorus, dzesēšanas iekārtas, eļļu, eļļas filtrus, liela izmēra atkritumus, celtniecības atkritumus, nolietotas riepas u.c., SIA “DOVA” pieņem šķiroto atkritumu glabāšanas laukumā Indras ielā 47. Pirms atkritumu piegādes ar SIA “DOVA” administrāciju Indras ielā 15, Krāslavā vai pa tālruni 65621012 ir jāsaskaņo dalīti vākto atkritumu veids, apjoms un nosacījumi. Atkritumu šķirošana ir jāveic pareizi, lai veltītais laiks un resursi nebūtu lieki iztērēti".


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde