ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Trotuārs pie daudzdzīvokļu mājas

Pievienots: 17.10.2019

Kad tiks sakārtots piebraucamais ceļš un trotuārs pie mājas Vienības ielā 63? Jau vairākus gadus, kad ir lietavas, kūst sniegs, ūdens veido vienu lielu un dziļu peļķi, jo trotuārs atrodas zemienē un viss ūdens satek tur. Lai nesamērcētu kājas, jāpārvietojas gar pašu mājas sienu., kas ir ļoti nepatīkami. Pie šīs mājas arī sētnieks uzkopšanas darbu veic reti un pavirši. Gribētos saņemt konkrētu atbildi, jo rakstu vairāku iedzīvotāju vārdā.

/ Maija


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 24.10.2019

Atbild SIA "Krāslavas nami" valdes priekšsēdētājs Valerijs Maslovs: "Lielākā daļa zemesgabalu pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām (attiecīgi arī zemesgabalos esošie trotuāri un celiņi) ir attiecīgo māju dzīvokļu īpašnieku kopīpašums, tiem nav ceļu vai ielu statusa, līdz ar to arī pašvaldības budžetā netiek paredzēts finansējums to remontam un uzturēšanai, tomēr pašvaldība finanšu iespēju robežās sniedz atbalstu iedzīvotājiem, uzņemoties daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmu celiņu remonta un asfaltēšanas darbu izmaksu segšanu, bet tas attiecas uz caurbraucamajiem ceļiem, ko lieto ne tikai kādas konkrētas mājas, bet vairāku māju iedzīvotāji. Pašlaik budžets nākamajām gadam vēl tiek gatavots, un nav zināms, vai 2020.gadā pašvaldībai būs finanšu iespēja atbalstīt asfaltēšanas darbu veikšanu pie kādas daudzdzīvokļu mājās, bet plānojot finansējumu, prioritāte tiek piešķirta vietām, kur ir salīdzinoši liela transporta kustība un nav alternatīvu piebraucamo ceļu. Zemesgabals, kur atrodas daudzdzīvokļu dzīvojama māja Vienības ielā 63, ir šis mājas dzīvokļu un telpu īpašnieku kopīpašums, turklāt piebraucamais celiņš pie mājas kāpņu telpām nav caurbraucams, un to izmanto tikai šis mājas iedzīvotāji, līdz ar to trotuāra un piebraucamā celiņa asfalta seguma remonts mājas zemesgabala robežās ir veicams par mājas dzīvokļu un telpu īpašnieku līdzekļiem. Lai veiktu braucamā vai gājēju celiņa, kas atrodas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pagalmā, asfalta seguma atjaunošanu, ir jāpieņem attiecīgās mājas dzīvokļu un telpu īpašnieku kopīgais lēmums, tajā paredzot darbu finansēšanas kārtību (vienojoties par ikmēneša iemaksām papildus apsaimniekošanas maksai vai darbu izmaksu vienreizēju segšanu), un darbu organizēšanai griezties pie mājas apsaimniekotāja. Sētnieka darba kvalitātei tiks pievērsta pastiprināta uzmanība. Sūdzību gadījumā par uzkopšanas kvalitāti lūdzam griezties pie SIA “Krāslavas nami” dzīvojamo māju apsaimniekošanas speciālista pa tālruni 65681568."


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde