ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

INDRA

Pievienots: 27.02.2017

Kapec Tika ieplanots tieši ceļa posma Vaivodi-Rusakova-Indra remonts,?kada informacija tika rakstita rakstot doto projektu,kas no zemniekiem uz dota cela 2 km no vaivodiem posma kur planots remonts nodarbojas ar kravu parvadajumiem?Kadiem merkiem un kads segums tur ie ieplanots?

/ zemnieki


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 27.02.2017

Aina Dzalbe, projektu speciāliste: "Krāslavas novada pašvaldība jau 2015. gadā izstrādāja kritērijus, lai atlasītu pašvaldības grants ceļus, kas atbilstu Lauku attīstības programmas 2014. – 2020.gadam pasākuma “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” mērķim. Katram pagastam pašvaldības grants ceļu pārbūvei tika iedalīts noteikts finansējums, ņemot vērā: 1) pašvaldības grants ceļu garumu, 2) lauksaimniecības dzīvnieku skaitu, 3) apstrādājamās lauksaimniecības platības. Visas pagastu pārvaldes sniedza savus priekšlikumus ar prioritāri pārbūvējamo ceļu posmiem (piemēram, Indras pagasta pārvalde iesniedza 10). Tika izvērtēti kritiskākie ceļu posmi, jo - nenoliedzami - pieejamais finansējums katram pagastam bija nepietiekošs visu ceļu pārbūvei. Rezultātā no Indras pagasta uz Krāslavas novada domes apspriedi ar uzņēmējiem un vietējiem iedzīvotājiem, kas notika 09.10.2015., tika izvirzīti divi ceļi: “Vaivodi – Rusakova – Indra” un “Vaicuļevas – A6”. Apspriedes laikā norisinājās aktīva diskusija starp Indras pagasta zemnieku saimniecību pārstāvjiem un Indras pagasta pārvaldi par abu šo ceļu nozīmi un noslogotību. Rezultātā tika pieņemts, ka sākotnēji tiks pārbūvēts ceļš “Vaivodi – Rusakova – Indra”, jo projekta ietvaros lielāka prioritāte ir ceļam, kuru skaita ziņā izmanto vairāk zemnieku saimniecības, bet ceļš “Vaicuļeva – A6” tika iekļauts rezerves sarakstā un tiks pārbūvēts, ja izveidosies finansējuma pārpalikums no piešķirtās kvotas (pārpalikums būs zināms pēc publisko iepirkumu rezultātiem). Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr.475 6. punktā noteikto, pasākuma ietvaros tiek atbalstīta tikai grants ceļu bez cietā seguma būvniecība vai pārbūve, ceļam “Vaivodi – Rusakova – Indra” arī pēc pārbūves ir paredzēts grants segums. Projektā netika sniegta informācija par uzņēmumiem, kas 2 km no Vaivodiem nodarbojas ar kravu pārvadājumiem, jo pasākuma “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” ietvaros prioritāte ir pašvaldības grants ceļiem, kas nepieciešami lauksaimniecības produkcijas ražošanas un pārstrādes uzņēmumiem. Informāciju, kas tika iekļauta projektu iesniegumā, var uzzināt, sazinoties ar Attīstības nodaļas projektu speciālisti Ainu Dzalbi pa tālr. 65620286, ar Jums tiks norunāts tikšanās laiks un sniegtas atbildes uz Jūsu jautājumiem par projekta iesniegumu. Papildus informējam, ka gadījumā, ja kāds no Indras pagasta uzņēmējiem ir gatavs radīt jaunas darba vietas, sakārtot degradētas teritorijas un ieguldīt privātās investīcijas, proporcionāli viņu ieguldījumam var tikt risināts jautājums par pašvaldības ceļu, kas ir konkrēto uzņēmumu funkcionālie savienojumi (maks.2 km), asfaltēšanu ERAF SAM 5.6.2. programmā"


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde