piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Spēļu zāle

Pievienots: 02.09.2019

Labdien, sakiet, lūdzu, kāds ir iemesls spēļu zāles atvēršanas atļaujai? Kādēļ deputātu domas mainījās, jo agrāk šāda atļauja netika sniegta, vai uz tik mazu pilsētu nebūtu pietiekami ar vienu spēļu zāli, kura jau eksistē?

/ Inga Podjavo


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 10.09.2019

Uz šo jautājumu atbild Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks: "Kārtējo reizi vēlamies vienkāršot situāciju, ka visās nelaimēs vainīga ir spēļu zāle, kas stāv blakus otrai spēļu zālei. Juristi pateiks: ja vienai ir dota atļauja, tad neatļaujot darboties otrai blakus, mums ir argumentēti jāpamato, kāpēc neļaujam? Manuprāt, spēļu zāle nav tas pats briesmīgākais. Trakākās lietas pie mums notiek citviet. Spēļu zāle ir vairāk, vai mazāk kontrolējama, plus mēs ceram, ka tur strādās mūsu cilvēki, ja spēļu zāle vispār būs. Gribu, lai visi iedziļināmies jautājumā drusku plašāk - mēs ar šiem trim balsojumiem panācām, ka trīs adrešu vietā dodam atļauju strādāt vienā – Tirgus ielā 3. Lai kādas tās darbavietas, tomēr jebkuras darbavietas, jebkuri spēļu laukumi, gājēju celiņi un visi citi objekti ir domāti, lai šeit dzīvotu cilvēki. Šobrīd nepievilcīgā izskata ēka Tirgus ielā 3, kur plānota spēļu zāle, varētu tikt sakārtota atbilstoši pieminekļu aizsardzības kritērijiem, uzņēmējam ieguldot ļoti nopietnu naudu. Iedzīvotāji priecājas, kad atver jaunus lielveikalus un veikalus, bet tikpat labi rodas jautājums - tur šņabi pārdot? Pārdot! Alu pārdot – pārdot! Kārdinājums ir? Tad taisām ciet. Saimniecības veikalos pārdot nažus un cirvjus, citreiz turpat blakus ir arī izkapts palikusi no nezini kādiem laikiem un tiek pārdota. Kārdinājums ir, taisām ciet. Ar šādu spēlēšanos mēs nonākam situācijā, ka pie visa vainīga pašvaldība, bet vissvarīgākais jautājums - vai mājas vecāki strādā ar pašu bērniem - paliek kā parasti novārtā un pakārtots. Tā situācija ir nepatīkama, bet gribētu, lai katrs iedziļinātos jautājumā, kas no kurienes kas nāk un kāpēc nāk. Esmu ļoti konkrēti runājis ar speciālistiem un spēka struktūru pārstāvjiem, neviens man nav nosaucis spēļu zāli kā problēmu pirmajā vietā. Visbeidzot šis jautājums sasaucas ar spēļu zāļu turpmāko likteni visā valstī. Padomāsim divus soļus uz priekšu – ja spēļu zālēm tiks noteikti plānotie ierobežojumi, pilsētā būs vismaz vēl viena sakārtota ēka."


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde