piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

par suņu patversmi

Pievienots: 13.03.2018

Pilsētā tiek vākti paraksti suņu patversmes izveidei, bet nav skaidrs, kurš ir pasākuma organizētājs, kurš šo patversmi uzturēs (vai atkal tiks vākti ziedojumi? Vai parakstotiex nebūtu jāprasa jau ieguldījums starta kapitāls?) un kur tā atradīsies - vai cilvēki parakstoties pieļauj domu, ka patversme teorētiski var tikt veidota arī viņu pagalmā - vai viņu atbilde tāpat būtu jā? Lūdzu, KV - uzdodiet šos jautājumus parakstu vācējiem!

/ jautājums


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 14.03.2018

Atbild Jeļena Juhņeviča, nefreģistrētas iedzīvotāju grupas „Dod ķepu, draugs!” līdere: “Parakstu vākšanu ar nosaukumu „Par dzīvnieku patversmes ierīkošanu Krāslavā” organizē nereģistrētas iedzīvotāju grupas „Dod ķepu, draugs!” aktīvisti. Savu darbību grupa sāka vācot ziedojumus Daugavpils dzīvnieku patversmes atbalstam. 2016. gadā iedzīvotāju grupa startēja un guva atbalstu Krāslavas novada domes organizētajā projektu konkursā „Iedzīvotāji veido savu vidi”, kurā tika atbalstīts projekts „Suņu pastaigu un apmācību laukuma izveide Krāslavā”. Piedalījāmies arī projektu konkursā, kuru bija izsludinājis SIA „Latgran”, lai turpinātu laukuma labiekārtošanu – uzstādītu ap laukumu žogu. Diemžēl projekts atbalstu neguva. Šobrīd paraksti tiek vākti ar mērķi apzināt Krāslavas novada iedzīvotāju viedokli par to, vai ir nepieciešama dzīvnieku patversme Krāslavā. Tas ir loģisks pirmais solis pirms kādas darbības uzsākšanas. Dzīvnieku patversme ne teorētiski ne praktiski nevar tikt ierīkota kāda īpašnieka pagalmā bez viņa piekrišanas. Dzīvnieku patversmes darbojas galvenokārt no fizisko un juridisko personu ziedojumiem, ir patversmes, kuras daļēji vai pilnībā finansē valsts vai pašvaldību institūcijas vai uzņēmumi. Piemēram, Daugavpils dzīvnieku patversmi nodibināja pilsētas pašvaldības uzņēmums SIA”Labiekārtošāna-D”, Rēzeknes dzīvnieku patversmi SIA „Rēzeknes namsaimnieks”. Grupā „Dod ķepu, draugs!” apvienojušies Krāslavas pilsētas iedzīvotāji, kuriem rūp pamesto dzīvnieku liktenis. Mēs ceram uz līdzcilvēku un pašvaldības atbalstu šī jautājuma risināšanā”. Situāciju komentē arī Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks: "Krāslavas pašvaldība neplāno veidot dzīvnieku patversmi. Domei ir noslēgts līgums ar Rēzeknes dzīvnieku patversmi, kurp tiek nogādāti klaiņojošie mājdzīvnieki."


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde