piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Kā ir Krāslavā?

Pievienots: 15.04.2018

Jelgavā puse no pārbaudītajiem suņiem nav čipēti un reģistrēti. Kā ir Krāslavā? Vai pārbauda? Neviens nav sūdzējies, ka suņus pārbauda. Acīmredzot nepārbauda. Vai taisnība, ka nepārbauda?

/ A.J.


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 17.04.2018

Krāslavas novada pašvaldības policija: "Ar suņu reģistrēšanas un čipēšanas kontroli Latvijā jānodarbojas PVD un pašvaldībām. Krāslavas novadā šis pienākums uzticēts PVD un pašvaldības policijai. Krāslavas novada PVD atbilstoši darbinieki un Krāslavas pašvaldības darbinieki ir nodrošināti ar specialo ierīci (čipa lasītāju), kas dod iespēju pārbaudīt vai mājas dzīvnieki ir čipēti un reģistrēti likuma noteiktajā kartībā. Speciali reidi, dzīvnieka reģistrācijas un čipēšanas pārbaudei 2017. gadā Krāslavas novada pašvaldības policija nebija veikusi. Bet tas nenozīmē, ka Krāslavas novada pašvaldības policijas darbinieki nenodarbojas ar jautājumiem, kas saistīti ar mājdzīvnieku uzturēšanas kartību. 2017. – 2018. gados Krāslavas novada pašvaldības teritorijā tika noķertas pietekoši daudz klaiņojošo mājdzīvnieku, kuri bija novietoti Daugavpils pilsētas dzīvnieku patversmē un Rēzeknes pilsētas dzīvnieku patversmē, ka arī bija sastādīti vairāki administratīva pārkāpuma protokoli par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu, tai skaita par mājdzīvnieku (suņu) čipēšanas un reģistrācijas neievīterošanu. Policijas mērķis neesot sodīt cilvēkus, bet panākt, lai reiz pienāk tā diena, kad visi vai vismaz lielākā daļa suņu būtu čipēti, kas palīdzētu atrast noklīdušos dzīvniekus, saukt pie atbildības neapzinīgos saimniekus, kā arī atturētu pamest savu mājdzīvnieku nelaimē. Vislielākās problēmas ar suņu čipēšanu un reģistrāciju ir tieši lauku apvidos. Daudzi suņu īpašnieki kompleksās prasības nevar izpildīt naudas trūkumu dēļ, kā arī tāpēc, ka, īpaši laukos, tuvumā nav pieejami veterinārārsta pakalpojumi. Paziņojam, ja suņa saimnieks nonāks pašvaldības policijas uzmanības lokā, tad gan lai rēķinās, ka notiks arī obligāta dzīvnieka reģistrācijas un čipēšanas pārbaude. Ja prasība par obligāto reģistrēšanu un čipēšanu netiks izpildīta, Pārtikas un veterinārais dienests, kā arī pašvaldības policija drīkst uzlikt sodu, kas fiziskajām personām ir no septiņiem līdz 210 eiro, bet juridiskajām - no 15 līdz 350 eiro".


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde