piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Aicinājums uz Krāslavas pamatskolas sapulci.

Pievienots: 27.03.2017

Ik gadu skola un klases audzinātāji sapulcina bērnu vecākus uz ikgadējām sapulcēm. Bet šogad aicinājums, kas tika ielīmēts bērnu dienasgrāmatās mani šokēja. Citēšu : "1.Bērnu pasargāšana no sociālo tīklu nelabvēlīgās ietekmes(SOS -"Zilais valis") tikšanās ar Krāslavas sociālo pedagogi Ž. Drazdovsku." Mani kā vecāku tas šokēja ar to , ka no bērniem to vairākus mēnēšus slēpju un neuzsāku nedz diskusijas , nedz pārrunāju notikumus saistībā ar šo spēli bērnu klātbūtnē , lai bērnus tas neieinteresētu. Bet te lūk pamatskola Atļaujas brīvā tekstā nosaukt , ka bērni ir JĀPASARGĀ , NELABVĒLĪGA IETEKME un uzreiz bērnu interesei tiek atklāts arī spēles nosaukums ZILAIS VALIS. Atvainojiet, bet kur prāts ? Vai tā ir pedagoģiska un LOJĀLA rīcība tam, kas to rakstīja un deva atļauju ielīmēt visiem bērniem dienasgrāmatās? Vai jūs neesat tagad par to paši atbildīgi? Vai tādā veidā bērnus zemtekstā neieinteresē uzzināt par to vairāk ? ir 100 un 1 veids kā vecākiem pastāstīt par problēmu neiesaistot tur bērnus - galu galā ir e-klase !!!! Esmu satraukta , jo pateicoties aicinājumam ierasties uz sapulci , bērns pavaicāja un ieinteresējās .. kas tā par spēli par kuru jūs tur tik nopietni sapulcē runāsiet ?

/ Anna


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 29.03.2017

Krāslavas novada domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Lidija Miglāne: "Diemžēl arī Latvijā bērnu vidū kļūst aktuālas kustības, kuru mērķis ir vairot un pastiprināt bērnos pašnāvības domas un provocēt paškaitējošu uzvedību. Kustību veidotās spēles tiek izplatītas ar sociālo tīklu palīdzību. VBTAI aicina izglītības iestādes par šīm kustībām un to mērķiem informēt vecākus, izmantojot saziņu e-klasē vai aicinot uz klātienes tikšanos. Tieši vecākiem ir nozīmīgi runāt ar bērniem, pusaudžiem skaidrot, ka spēle tiek izmantota ļaunprātīgā veidā, lai manipulētu un nodarītu pāri. Savādāk bērni gūs informāciju internetā, no vienaudžiem u.c. Un būtu maldīgi uzskatīt, ka 21.gs bērnus ir iespējams izolēt no jebkāda veida informācijas. Līdzīgi, stāstot par spēles ļaunprātīgo, manipulējošo iedarbību skolēniem, skolotājiem vajadzētu izvairīties no kustību nosaukumu izmantošanas." Krāslavas pamatskolas direktore Vija Konceviča: "Pasaulē, tostarp Latvijā ar sociālo tīklu palīdzību tiek iesaistīti bērni kustībās, kura mērķis ir vairot, pastiprināt bērnos un provocēt autoagresīvu jeb paškaitējošu uzvedību. Par šo kustību runā masu saziņas līdzekļos- presē, televīzijā (gadījumi Rīgas un Daugavpils pilsētās). Arī mūsu skolā aktualizējas jautājums par kustību gan skolēnu vidē savstarpēji, gan sarunās ar skolotājiem. Bērni lūdz padomu un izskaidrojumu. Bērni min gadījumus mūsu novada Kalniešu bērniem. Sapulces tēma ir aktuāla un neatliekama nepieciešamība problēmas izskaidrošanai pēc skolēnu, pedagogu, vecāku pieprasījuma. Šī gada 22.februārī tika saņemta vēstule no IZM Valsts izglītības satura centra vecākās referentes Evijas Pelšas Par kustībām sociālajos tīklos, kas var nopietni kaitēt bērniem ar aicinājumu izglītības iestādes par šīm kustībām un to mērķiem informēt vecākus, izmantojot saziņu e-klasē vai aicinot uz klātienes tikšanos, kā arī VBTAI aicina klases audzinātāju stundās izmantot materiālus par drošu interneta lietošanu. Vecāku sapulcē šī gada 29.martā runās Krāslavas novada sociālais pedagogs Žanna Drozdovska, kurai ir informācija par konkrēto kustību un bērnu pasargāšanu, kā arī tiks izmantoti materiāli no Krīžu un konsultāciju centra „Skalbes” direktores psiholoģes Zanes Avotiņas pieredzes kā runāt par smagām tēmām. Viena no Z.Avotiņas atziņām „Izglītošana un informēšana pasargās bērnus no tā, no kā baidās pat pieaugušie”. Sadarbībā ar Latvijas interneta asociāciju un Latvijas Pašvaldību mācību centru tiek rīkotas konferences par drošību internetā, piemēram, pirmskolu skolotājiem un vecākiem „Viens bērns divās pasaulēs”, Latvijas Drošāka interneta centra mājaslapā klases audzinātāji un citi interesenti var atrasts daudzveidīgus materiālus, kā par šīm problēmām runāt ar dažāda vecuma grupām. Tātad ir nepieciešamība veikt preventīvos pasākums, sākot jau ar pirmsskolu. Uzskatu par pilnīgu bezatbildību neorganizēt pasākumus, kas pasargās bērnu no nopietniem kaitējumiem, bērna veselībai un dzīvībai".


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde