sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Jūsu jautājumi

Šajā sadaļā iesniegtajiem jautājumiem un sagatavotajām atbildēm ir tikai informatīvs raksturs un tiem nav juridiska spēka. Iesniegto jautājumu izskatīšanai nepiemēro Iesniegumu likuma noteikumus. Atbildes sagatavošanas laiks - līdz piecām darbadienām!

Saskaņā ar Valsts valodas likumu pašvaldības iestāžu sabiedrības informēšanai paredzētā informācija ir sniedzama tikai valsts valodā, tāpēc jautājumi tiek pieņemti un atbildes sagatavotas tikai latviešu valodā.

Uzdot savu jautājumu

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Traucējošie salūti

Pievienots: 20.12.2020

Labdien! Tuvojoties svētkiem cilvēki sāk laist salūtus jebkurā diennakts laikā, šodien salūts tika laists daudzdzīvokļu mājas pagalmā, tad kad man bērni guļ, un pat plastikāta logi neglābj no salūta trokšņa. Tāpat arī dienās kāds bija salūtu laidis pilsētas centrā dienas laikā, par ko bija ne visai labi komentāri Facebook vietnē. Es saprotu, ja būtu kādi svētki, bet gribu lūgt apkārtējos tomēr vairāk cienīt viens otru. Un balstoties uz likumu "Pirotehnisko izstrādājumu aprites likums" 17.panta 11.punktu laist salūtus daudzdzīvokļu māju pagalmos ir aizliegts. Vai mūsu pašvaldībā netika skatīts jautājums par salūtu aizliegšanu dienās kad nav oficiālu svētku? Ar cieņu un iepriekš paldies!

/ Eduards


Atbilde uz Jūsu jautājumu

Pievienots: 22.12.2020

Krāslavas novada pašvaldības policija: "Krāslavas novada saistošie noteikumi par sabiedrisko kārtību neierobežo uguņošanas ierīču un skatuves pirotehnisko izstrādājumu izmantošanas vietu un laiku. Latvijas Republikā uguņošanu, jeb pirotehnisko izstrādājumu lietošanu, regulē "Pirotehnisko izstrādājumu aprites" likums, kurā atspoguļota administratīvā atbildība par likuma neievērošanu. Līdz šim brīdim Krāslavas pašvaldības policija netika saņēmusi nevienu paziņojumu, sūdzību vai iesniegumu no iedzīvotājiem par minētā likuma pārkāpšanu, bet tieši kas saistīts ar salūta laišanu, vai par nakts miera traucēšanu ( no 22.00 līdz 6.00), sakarā ar pirotehnisko izstrādājumu izmantošanu. Tādēļ, ja tiek novēroti pārkāpumi, tad aicinām par tiem nekavējoties ziņot Policijai, zvanot pa tālr. 110, vai griezties Valsts Policijā, vai Pašvaldības policijā rakstiskā veidā, atspoguļojot vainīgo personu, ja tāda ir zināma, notikuma laiku un vietu, lai sauktu personu pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā."


Atpakaļ pie jautājumiem

Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde