otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

69% iedzīvotāju novērtē viedā elektroenerģijas skaitītāja priekšrocības

Pievienots: 21.03.2019

Jau vairāk nekā pusei Latvijas ir uzstādīti viedie elektroenerģijas skaitītāji, un 69% mājsaimniecību atzīst, ka viena no vērtīgākajām viedā elektrības skaitītāja priekšrocībām ir attālināta skaitītāju rādījumu nolasīšana.  

AS „Sadales tīkls” darbinieki ik minūti uzstāda divus viedos elektrības skaitītājus, un visā Latvijā tie ir ieviesti jau vairāk nekā 550000 pieslēgumos. Krāslavas novadā no visiem elektroenerģijas skaitītājiem 37% ir viedie skaitītāji, un plānots, ka visos klientu objektos viedos skaitītājus AS „Sadales tīkls” uzstādīs līdz 2022. gadam.

Ja īpašumā ir uzstādīts viedais elektroenerģijas skaitītājs, klienti var sekot līdzi sava mājokļa elektrības patēriņam katrā diennakts stundā. Datus ātri un ērti var apskatīt sava tirgotāja vai AS „Sadales tīkls” klientu portālā www.e-st.lv. Viedais skaitītājs ir labs palīgs gadījumos, kad krasi pieaudzis patēriņš. Novērtējot un analizējot patēriņa datus, var viegli izsecināt, kuru elektroiekārtu darbināšanai nepieciešams visvairāk elektroenerģijas, cik daudz elektrības elektroiekārtas patērē jūsu prombūtnes laikā vai kuras elektroiekārtas ir bojātas.

Viedais elektroenerģijas skaitītājs veic elektrības patēriņa uzskaiti no brīža, kad tas ir uzstādīts, tomēr klientiem jāņem vērā, ka attālinātajai datu nolasīšanas sistēmai AS „Sadales tīkls” tos pieslēdz pakāpeniski, kas var aizņemt vairākus mēnešus. Brīdī, kad visas viedā skaitītāja sniegtās priekšrocības stāsies spēkā, klienti saņems informāciju no AS „Sadales tīkls” vai sava elektroenerģijas tirgotāja - SMS, e-pastu vai pasta vēstuli. Bet, kamēr šo informāciju klients nav saņēmis, skaitītāju rādījumi jānodod ierastajā kārtībā.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, AS „Sadales tīkls” šogad uzstādīs lielāko viedo elektroenerģijas skaitītāju apjomu gadā - 150 tūkstošus. Ja klientam rodas interese, vai viedais skaitītājs viņa īpašumā tiks uzstādīts šogad, to ērti var uzzināt, autorizējoties klientu portālā www.e-st.lv. Viedos elektroenerģijas skaitītājus AS „Sadales tīkls” uzstāda saskaņā ar iepriekš izstrādātu plānu vienas transformatora apakšstacijas ietvaros. Tas nozīmē, ka viedie skaitītāji netiek uzstādīti atsevišķiem objektiem vai pēc klienta pieprasījuma.

AS „Sadales tīkls”


Jauna aptauja

Oktobris - 2018
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde