piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

„ALTUM” atsāk pieņemt grantu pieteikumus sociālās uzņēmējdarbības programmā

Pievienots: 01.03.2022

28. februārī Attīstības finanšu institūcija ALTUM sāka pieņemt grantu pieteikumus sociālās uzņēmējdarbības programmā. Programmas turpinājumam Labklājības ministrija ir piešķīrusi finansējumu trīs miljonu eiro apmērā, un tas paredzēts gan to projektu īstenošanai, kas tika iesniegti iepriekš, gan jauniem biznesa projektiem.

Programmas atbalsts dāvinājuma veidā paredzēts dzīvotspējīgiem un ilgtspējīgiem sociālās uzņēmējdarbības projektiem, kas sniedz labumu sabiedrībai, piemēram, iesaistot darba tirgū un citās aktivitātēs cilvēkus, kuri ir pakļauti atstumtības riskam, vai sakārto vidi vai sasniedz citus sabiedriskā labuma mērķus.

Jaunu projektu pieņemšana norisināsies līdz brīdim, kad tiks izsmelts grantiem paredzētais papildu finansējums.

Ar papildu finansējumu varētu tikt atbalstīti aptuveni 30 sociālās uzņēmējdarbības projekti. Ņemot vērā Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētās programmas termiņu, būtiski zināt, ka iesniegto projektu īstenošanas maksimālais termiņš var tikt paredzēts ne ilgāks kā līdz 2023. gada 30. septembrim.

Programmas paplašinājumam var pieteikties komersanti, kas ir reģistrēti LM Sociālo Uzņēmumu reģistrā, vai fiziskas personas, kuras plāno uzsākt uzņēmējdarbību un ir uzvarējušas LM rīkotajā ideju konkursā. Iesniegto projektu vērtēšana norisināsies divās kārtās, kur sociālo ietekmi izvērtēs Labklājības ministrija, bet biznesa plānu - ALTUM.

Sociālās uzņēmējdarbības atbalsta programma tiek līdzfinansēta no Eiropas Sociālā fonda resursiem. Vienam projektam pieejamais granta apjoms ir līdz 200 tūkstošiem eiro, un tā apmērs ir atkarīgs no uzņēmuma darbības ilguma un biznesa projekta lieluma. Jaunu projektu pieņemšana norisināsies līdz brīdim, kad tiks izsmelts grantiem paredzētais papildu finansējums.

Atbalstam pieteikties var ALTUM klientu portālā www.mans.altum.lv. Būtiski, ka granta pieteikums tiks pieņemts tikai tad, ja būs aizpildīti un iesniegti visi nepieciešamie dokumenti.

Sandra Eglīte,
ALTUM sabiedrisko attiecību speciāliste


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde