sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Baltkrievijas vēstniece pirmo reizi apmeklēja Krāslavas novadu

Pievienots: 20.03.2017

16. martā Krāslavas novadu pirmo reizi oficiālā vizītē apmeklēja Baltkrievijas Republikas vēstniece Latvijā Marina Dolgopolova. Baltkrievijas diplomāte satikās ar novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku un apmeklēja divas zemnieku saimniecības Kalniešu pagastā – Saftara Rahimova zivkopības saimniecību un Aleksandra Ivanova z/s „Raudovišķi”.

Dienas noslēgumā vēstniece apkopoja vizītes Krāslavas novadā rezultātus.  

- Vēstnieces amatā es strādāju jau trīs gadus un vienmēr gribēju apmeklēt Krāslavu, jo esmu dzirdējusi daudz pozitīvu atsauksmju gan par šī novada skaisto dabu, gan par cilvēkiem, kas šeit dzīvo, un braucu uz šejieni jau ar konkrētiem plāniem un iecerēm par nākotnes projektiem ekonomikas jomā.

Es apmeklēju uzņēmumus, tuvāk iepazinos ar cilvēkiem. Šādi kontakti vienmēr veicina turpmāko sadarbību. Varu teikt, ka šodien es ieguvu vairākas noderīgas idejas, kas būs jāattīsta tālāk. Man nepatīk daudz runāt par plāniem, uzskatu, ka ir nepieciešams cītīgi strādāt un sasniegt rezultātu. Ceru, ka visas vienošanās, ko noslēdzām, un tēmas, ko apspriedām, tiks turpinātas un nodrošinās pozitīvus rezultātus jūsu novada labā.

- Vai jums patīk ideja par loģistikas centra izveidošanu?

- Par šo ideju esmu dzirdējusi jau vairākkārt, mēs apspriedām dažādus šī projekta īstenošanas variantus, satiekoties dažāda līmeņa sanāksmēs. Krāslavas novada pašvaldības vadība daudz strādā, lai uzlabotu pierobežas infrastruktūru. Ar jūsu novada vadītāju mēs pirmo reizi satikāmies komisijas darba ietvaros, kad tika apspriests projekts par pierobežas infrastruktūras pilnveidošanu un loģistikas attīstību.

Taču, lai nodarbotos ar loģistiku, ir jārada noteikti apstākļi – pirmkārt, tie ir ceļi, jo parasti bizness attīstās tieši tur, kur ir labi ceļi.

- Kurās nozarēs, jūsuprāt, ir jāveicina abu valstu sadarbība uzņēmējdarbības jomā?

- Uzņēmēju savstarpējā interese par sadarbību ir acīmredzama un objektīva. Baltkrievijā ik gadu par vairākiem desmitiem palielinās uzņēmumu skaits ar Latvijas kapitālu. No otras puses, vairāk nekā 2 tūkst. uzņēmumu ar Baltkrievijas kapitālu darbojas Latvijas teritorijā. Kopīgas intereses izpaužas kokapstrādes, pārtikas pārstrādes rūpniecības attīstības sfērā, kā arī citās nozarēs.

Gribu novēlēt Krāslavas novada iedzīvotājiem panākumus, labklājību, sauli, veiksmi, labklājību. Man bija patīkami uzzināt, ka jūsu pilsētas ģerbonī viens no airiem simbolizē baltkrievu tautības pārstāvjus. Kopīgiem spēkiem mēs iesim pareizajā virzienā un attīstīsimies.

BR vēstnieces amatā Marina Dolgopolova strādā Latvijas Republikā kopš 2013. gada novembra. No 2002. līdz 2008. gadam Marina Dolgopolova bijusi Baltkrievijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Armēnijas Republikā. Līdz dienestam Latvijā vadījusi Krievijas un Baltkrievijas Savienotās valsts pārvaldi un Krievijas Galveno pārvaldi Baltkrievijas Republikas Ārlietu Ministrijā.

Elvīra Škutāne, autores foto 



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde