otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Novembris – par patriotismu, mīlestību un radītprieku

Pievienots: 21.11.2022

Novembris ir viens no pelēkākajiem mēnešiem visā gadā mūsu platuma grādos. Līdz ar to liela veiksme ir tas, ka tieši novembri mēs varam iekrāsots sarkanbaltsarkanās krāsās, svinot savas valsts – Latvijas dzimšanas dienu.

Uz pelēko dienu fona, mūsu karoga krāsas kļūst vēl izteiksmīgākas un cēlākas.

Novembrī mēs biežāk aizdomājamies un arī runājam par patriotismu. Patriotisma izpausmes formas var būt atšķirīgas. Ir svarīgs lokālpatriotisms, kad patriotisms saistās ar tuvāko apkārtni, ciemu, pilsētu, novadu. Patriotisms ir savas valsts mīlestība, darbošanās tās labā, aizstāvot to kā darbos, tā arī vārdos. Tomēr jebkurā gadījumā patriotisko jūtu pamata ir mīlestība. Mēs zinām, ka mīlestība ne vienmēr ir jābalsta uz skaidrojamiem un loģiskiem secinājumiem. Mēs mīlam savus bērnu vai tuviniekus vienkārši tāpēc, ka viņi mums ir – bez jebkādiem nosacījumiem. Tāpat arī ar valsti – mīlēsim Latviju bez nosacījumiem un pretenzijām, tāpēc ka tā mums ir, tā mums pieder un mēs piederam tai.

Novembri mēs iekrāsojam karoga krāsās un ietērpjam skaņu rotās. Un svarīgi, lai ikkatrs tver šo svētku sajūtu un sajūt sevī mīlestību pret savu valsti.

Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi no Krāslavas, Dagdas un Indras, skolotāji, vecāki, svinot Latvijas dzimšanas dienu, pulcējās kopā vienotā pasākumā „Nāc svinēt kopā”. Jaukā noskaņojumā mēs visi devāmies Krāslavas ielās, nesot lielāko Krāslavas novada valsts karogu. Krāslavas Svētā Ludviga Romas katoļu baznīcā prāvests Eduards Voroņeckis mūs sagaidīja ar iedvesmojošu uzrunu un nosvētīja valsts karogu. Krāslavas centrālajā laukuma tika atklāts monumentāls gleznojums, kuru radīja Krāslavas, Dagdas un Indras jaunie mākslinieki. Gleznojuma vēstījums – Krāslavas novada, Latgales un Latvijas vienotība. Turpinājumā Krāslavas un Dagdas mūzikas programmu audzēkņi muzicēja kopīgā koncertā, radot patiesi sirsnīgu un pacilātu svētku noskaņojumu.

Ērika Zarovska,
Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolas direktore
Anatola Kauškaļa foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Septembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde