Friday, 19. April, 2024День имени: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Ваши вопросы

Ответы на заданные в этом разделе вопросы носят только информационный характер и не имеют юридической силы. Срок подготовки ответа - до 5 рабочих дней.

В соответствии с законом о государственном языке предусмотренная учреждениями самоуправления для информирования общества информация должна предоставляться только на государственном языке, поэтому вопросы принимаются и ответы подготавливаются только на латышском языке.

Задай свой вопрос

Tehnisku iemeslu dēļ, nosūtot jautājumu, parādās kļūdas paziņojums. Lūgums neņemt to vērā, jautājums tiks iesniegts.

Vajag sapulci, vai iztiksim tāpat?

Добавлено: 21.10.2020

"Krāslavas nami" paziņojuši, ka plānotā pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksa 2021. gadam tiek mainīta, tajā neieskaitot maksājumu uzkrājumu fondā, ko dzīvokļu īpašnieki var noteikt papildus pārvaldīšanas maksai. Vai tas nozīmē, ka jārīko kārtējo sapulci, kuru neiespējami sasaukt? Kāpēc neviens neko neizskaidro, kā un kas būs?

/ Lielā Māja


Ответ на вопрос

Добавлено: 23.10.2020

SIA „Krāslavas nami” atbilde: "Apsaimniekošanas maksa tiek pārrēķināta katru gadu katrai mājai atsevišķi. Maksa katram nākamajām gadam tiek aprēķināta līdz kārtēja gada 15.oktobrim, par ko tiek paziņots dzīvokļu īpašniekiem. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.408 “Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumi” ne vēlāk kā sešu nedēļu laikā pēc paziņojumā norādītās dienas dzīvokļu īpašnieku kopība pieņem lēmumu par aprēķināto pārvaldīšanas maksājumu apstiprināšanu vai noraidīšanu. Lēmumam jābūt pieņemtam atbilstoši minēto noteikumu un Dzīvokļa īpašuma likuma normām. Gadījumā, ja līdz 2020.gada 27.novembrim dzīvokļu īpašnieku kopība nav pieņēmusi nekādu lēmumu, pārvaldnieka aprēķinātie pārvaldīšanas maksājumi stājas spēkā 2021.gada 1. janvārī, un SIA “Krāslavas nami” turpinās nodrošināt obligāti veicamo dzīvojamās mājas pārvaldīšanas darbību veikšanu. Savukārt, iemaksu apmēru mājas uzkrājuma fondā, kas tiek veidots mājas atjaunošanas, remontdarbu vai pārbūves darbu veikšanai, var noteikt dzīvokļu īpašnieki, izvēloties pārvaldnieka plānā ieteiktos darbus vai norādot citus uzkrāšanas mērķus. Dzīvokļu īpašnieku lēmumā noteiktā iemaksa mājas uzkrājuma fondā tiks atsevišķi norādīta pārvaldnieka rēķinos kā pozīcija “uzkrājumi nākamo periodu remontdarbiem”, kurai iekasēšanas brīdī netiks piemērots pievienotās vērtības nodoklis. Iemaksas uzkrājumā fondā tiks pieskaitītas mājas fondā esošo līdzekļu atlikumam, ja tāds ir. Dzīvokļu īpašnieku kopība lēmumus var pieņemt šādā veidā: dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē, aptaujas veidā (nesasaucot dzīvokļu īpašnieku kopsapulci) vai citādi savstarpēji vienojoties. Visiem dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumiem ir vienāds juridisks spēks neatkarīgi no tā, kurā no minētajiem veidiem tie pieņemti. Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmums par pārvaldīšanas izdevumu noteikšanu un maksāšanas kārtību ir saistošs ikvienam dzīvokļa īpašniekam, ja “par” balsojuši dzīvokļu īpašnieki, kas pārstāv vairāk nekā pusi no dzīvojamā mājā esošajiem dzīvokļu īpašumiem. Ja mājas pārvaldniekam ir iesniegts dzīvokļu īpašnieku lēmums par iemaksām mājas fondā uzkrājuma veidošanai noteikto darbu veikšanai, ko pieņēma mājas dzīvokļu īpašnieku vairākums, tas ir saistošs izpildei visiem mājas dzīvokļu īpašniekiem. Attiecīgi, ja dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vairāk nekā pusi no visiem mājas dzīvokļu īpašumiem, pieņem lēmumu veidot uzkrājumu, piemērām, mājas jumta nomaiņai, nosakot ikmēneša uzkrājuma apmēru, šis maksājums būs saistošs visiem mājas dzīvokļu īpašniekiem. Lēmumu par papildu iemaksu veikšanu mājas uzkrājuma fondā dzīvokļu īpašnieki var pieņemt un iesniegt mājas pārvaldniekam jebkurā laikā. Aicinām dzīvokļu īpašniekus aktīvi piedalīties savas mājas pārvaldīšanā un kopīgi pieņemt lēmumus par uzkrājumu veidošanu, tā mērķiem un apmēru."


Назад к вопросам

Новый опрос

April - 2024
M T W T F S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Фото дня

  • Фото Юриса Роги

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde