otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Aicina pieteikt uzņēmumus konkursam „Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2020”

Pievienots: 12.10.2020

Šī gada rudenī Latgales plānošanas reģiona (LPR) Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) ar LPR Attīstības padomes atbalstu organizē konkursu „Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2020”.

Konkursa mērķis ir apzināt un godināt Latgales plānošanas reģiona uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgales reģionā. Konkurss arī veicinās Latgales plānošanas reģiona uzņēmēju atpazīstamību, plašsaziņas līdzekļos popularizējot labas uzņēmējdarbības prakses piemērus Latgalē.

Šogad konkurss paredz godināt uzņēmumus 6 nominācijās:

GADA AMATNIEKS/MĀJRAŽOTĀJS – Latgales reģiona uzņēmējs. Amatnieks, kura piedāvātais produkts pakalpojums, radītās vērtības veicina reģiona atpazīstamību un amatu prasmju popularizēšanu. Mājražotājs, kurš savā produkcijā izmanto pašražoto vai pašaudzēto produkciju, vietējos resursus, izmanto inovatīvas pieejas, risinājumus.

GADA JAUNAIS TŪRISMA PAKALPOJUMA SNIEDZĒJS – Latgales reģiona uzņēmējs, kurš ir sniedzis  kvalitatīvus tūrisma pakalpojumus, veicinājis   tūrisma nozares attīstību reģionā, reģiona atpazīstamību pasaulē. Uzsācis darbību tūrisma jomas pakalpojumu sniegšanā ne agrāk kā 3 gadus pirms konkursa izsludināšanas.

SOCIĀLI ATBILDĪGS UZŅĒMUMS – uzņēmējs, kas iepriekšējā pārskata periodā ir sasniedzis vislabākos rezultātus savstarpēji sadarbojoties ar Latgales reģiona pašvaldībām, to iestādēm vai citām organizācijām (piemēram: savstarpējā sadarbība, partnerība projektos, labdarība un cita veida sadarbība), kā arī ar savu darbību, pasākumiem veicināja Latgales atpazīstamību Latvijā un pasaulē.

GADA INOVĀCIJA – uzņēmums, kas reģistrēts un darbojas Latgales reģiona teritorijā, ir radījis jaunu, uz zināšanām balstītu produktu vai pakalpojumu, tādējādi gūstot konkurences priekšrocības vai pieeju jauniem tirgiem.

GADA JAUNAIS KOMERSANTS – jaunais uzņēmējs, kas reģistrēts un darbojas Latgales reģiona teritorijā, ir uzsācis darbību ne agrāk kā 3 gadus pirms konkursa izsludināšanas un iepriekšējā atskaites periodā sasniedzis vislabākos rezultātus starp jaunajiem uzņēmējiem.

GADA UZŅĒMĪGĀKAIS REMIGRANTS LATGALĒ – uzņēmējs, kas ir atgriezies no ārzemēm ne agrāk kā 5 gadus pirms konkursa izsludināšanas, pēc ilgstošas prombūtnes (vismaz 3 gadus bijis ārzemēs, ko apliecina ar sekojošiem dokumentiem – darba līgums, algas izraksti, uzņēmuma reģistrācijas apliecība, mājokļa īres līgums, zemes grāmatas apliecība u.c.) Latgales reģionā un ir uzsācis saimniecisko darbību. Sniedz tirgus prasībām pieprasītu produktu vai pakalpojumu.

Tiesības izvirzīt pretendentus konkursam „Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2020” ir jebkuram iedzīvotājam, organizācijai, uzņēmuma kolektīvam, komersantam, biedrībai, iestādei un pašvaldībai.

Konkurss norisinās jau sesto gadu un arī šogad izsludinātā konkursa nolikums (www.lpr.gov.lv) nosaka, ka iepriekšējo gadu uzvarētāji nevar pieteikt savu dalību tajā pašā konkursa nominācijā.

„Šis konkurss dod mums - pašvaldībām, reģionam - iespēju labāk iepazīt savus uzņēmējus, īpaši tādās nominācijās kā Gada jaunais tūrisma pakalpojuma sniedzējs, Gada jaunais komersants, Gada uzņēmīgākais reemigrants Latgalē. Ne reti esmu dzirdējis atsauksmes par darba devējiem, kas saviem darbiniekiem nodrošina ne tikai atbilstošu atalgojumu, bet sniedz arī papildus atbalstu ārpus darba attiecībām – veselības aprūpē, nodarbināto apmācībā, brīvā laika pasākumu organizēšana – daudz vairāk, kā to prasa darba likumdošana. Ļoti gaidām šo uzņēmumu pieteikumus konkursa nominācijā Sociāli atbildīgs uzņēmums”, norāda LPR Attīstības padomes un Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Aizpildītas anketas līdz 21.10.2020. ir jānogādā  Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrā  Daugavpilī, Saules ielā 15 (LV-5401) personīgi, pa pastu vai sūtot elektroniski uz e-pasta adresi luc@lpr.gov.lv.

Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa

Ziņu sagatavoja: Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde