otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Aicinām iegūt darba tirgum nepieciešamās specialitātes PIKC RVT Krāslavas teritoriālajā struktūrvienībā!

Pievienots: 19.06.2020

No 11. līdz 18. jūnijam PIKC RVT Krāslavas teritoriālās struktūrvienības 4. kursa audzēkņi kārtoja kvalifikācijas eksāmenus profesionālajā izglītībā. Raksta tapšanas dienā 5 jauniešiem tika piešķirta mēbeļu galdnieka, 5 meitenēm tērpu izgatavošanas un stila speciālista kvalifikācija, bet vislielākais ir auto virsbūvju remontatslēdznieka kvalifikāciju ieguvušo skaits - 13! Šogad Krāslavas struktūrvienībā visraženākais absolventu skaits kopš tās pastāvēšanas! Šoreiz par absolventiem stāsta viņu pedagogi.

 Jānis Kuklis, profesionālo priekšmetu pedagogs: „2020. gada absolventi izcēlās ar neatlaidību, zinātkāri un aizrautību. Jaunieši ar degsmi īstenoja visus viņiem uzticētos darbus, spēja apvienot gan mācības, gan sabiedriskos pienākumus, pārdomāti organizēja patstāvīgā darba procesu. Komandas darbs viņiem nebija svešs, un četru gadu laikā viņi pierādīja sevi kā izcilus komandas spēlētājus. Viņu trumpis - sadarbība, pacietība un līdzcietība. Kopā jaunieši ir organizējuši neskaitāmus tehnikuma pasākumus, kuru mērķis bija apvienot audzēkņus vienā lielā ģimenē. Kā izaicinājumu uztvēra sarežģītākos uzdevumus un darbus. Daži ir vairākkārt startējuši tādos konkursos kā „Skills Latvia”, „Krēsls”, skolēnu apmaiņas programmā „Erasmus+”, kas deva iespēju iegūt neaizmirstamu darba pieredzi vairākās Eiropas valstīs. Esmu pārliecināts, ka puiši kļūs par teicamiem mēbeļu galdniekiem!”

 Profesionālo priekšmetu pedagoģe Ilona Stepiņa: „Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas struktūrvienības izlaiduma kursa audzēknes mācību laikā apguva modes tērpu stilus, modelēšanu, tērpu konstruēšanu un apģērbu izgatavošanu, kā arī klienta vizuālā tēla un garderobes veidošanu. Viņas ir mūsu lepnums! Topošās tērpu stila speciālistes prezentēja savu skolu daudzos pasākumos, taču spilgtākais, kas palicis arī krāslaviešu atmiņā - ikgadējais pasākums „Krāslavas novada uzņēmējs”, kur viņas demonstrēja pašu rokām darināto tērpu kolekciju. Atsaucīgas, radošas, uzcītīgas! Domāju, ka spilgtākais notikums meiteņu studiju dzīvē bija mācību prakse saulainajā Itālijā, tās dienvidu pilsētā Parabitā 2019. gada novembrī. Meiteņu darboties griba, skolotāju pašaizliedzīgā līdzdalība ir lieliska rezultāta pamatā.”

 Profesionālo priekšmetu pedagogs Māris Ločmelis: „Kvalifikācijas eksāmens ir ļoti nopietns un atbildīgs pasākums. Šogad eksaminācijas komisijā tika pieaicināti neatkarīgie transporta remonta nozares speciālisti. Komisijas priekšsēdētājs no Rīgas autocentra „Domeniks”, servisa vadītājs un auto eksperti no Valmieras un Cēsīm.”

Neskatoties uz uztraukumu, jaunieši plāno savu nākotni. Lūk, fragmenti no jauniešu sarunām pauzēs starp konsultāciju nodarbībām, gatavojoties eksāmenam:

„Ko domā darīt pēc tehnikuma pabeigšanas?”

- Domāju mazliet pastrādāt, bet vēlāk gribētu iestāties kādā augstskolā.
- Gribētu turpināt mācības, lai apgūtu krāsotāja specialitāti.
- Ai, nezinu,... braukšu uz ārzemēm. Vēl tikai nezinu - kur.
- Strādāšu tepat, jo iepatikās prakses laikā gan pats darbs, gan arī servisa kolektīvs.
- Palikšu strādāt servisā, kur bija prakse.
- Man piedāvāja palikt strādāt servisā Daugavpilī, un es domāju, ka tā arī darīšu.
ü Vēl nezinu, iespējams, ka nākotnē apgūšu vēl kādu profesiju.

„ Kādas domas par pavadītajiem četriem gadiem Krāslavas struktūrvienības sienās?’’

-  Labi, man patika!
-  Ai, vismaz nevajadzēja zubrīties. Varēja darboties praktiski,... man tas ir svarīgi.
-  Forši! Tagad pats remontēju savu autiņu un dažreiz palīdzu paziņām.
-  Nu tā,... tīri labi, varbūt vēl pamācīšos.
-  Bija „prikoļno”!

P.S. Skolotājam lielākais gandarījums ir redzēt savu audzēkņu acīs dzirksti, kas „aizdedz visu apkārt” un liek justies priecīgam par nākotnes cerīgajām vīzijām.

 2020./2021. m.g. PIKC RVT Krāslavas teritoriālajā struktūrvienībā notiek uzņemšana (ar pamatizglītību) šādās specialitātēs „Auto virsbūvju remontatslēdznieks”, „Mēbeļu galdnieks”, „Tērpu izgatavošanas un stila speciālists”, „Programmēšanas tehniķis” un „Datorsistēmu tehniķis”.

 Nāc, mācies un esi viens no mums!

 RVT vairāk nekā izglītība!

Fotogalerija


Jauna aptauja

Jūnijs - 2024
P O T C P S S
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde