ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Aicinām Krāslavas skolas pieteikties izglītojošiem materiāliem par telefona lietošanu

Pievienots: 21.08.2018

Mūsdienās ir pierasts, ka bērni mobilo tālruni lieto jau no pirmās klases. Vienlaikus ir svarīgi, lai pirmā pieredze telefona lietošanā ir sekmīga - lai bērns saprot un apzinās, ka reizē ar telefonu iegūst arī atbildību par savu un apkārtējo drošību ikdienā un digitālajā vidē. Gatavojoties jaunajam mācību gadam, jau 63 Latvijas novadu skolas un bērnudārzi pieteikušies izglītojošam materiālam par telefona lietošanu, un arī ikviena Krāslavas novada izglītības iestāde ir aicināta atsaukties „Amigo” iniciatīvas laimīgām ģimenēm aicinājumam pieteikties materiāla saņemšanai. Materiāli tiks nogādāti mācību iestādēs, un mācību gada sākumā tos bez maksas saņems atbilstošā vecuma audzēkņu ģimenes.

Bērna sagatavošana atbildīgai telefona lietošanai nav viegls uzdevums vecākiem, ko apliecina fakts, ka aptuveni trešdaļa jeb 32% aptaujāto skolēnu vecāku atzīst, ka nav pietiekami pārrunājuši ar bērniem tehnoloģiju lietošanas pamatprincipus vai arī tie netiek ievēroti. Tādēļ „Amigo” iniciatīva laimīgām ģimenēm sadarbībā ar skolu psiholoģi Sabīni Vilciņu ir izstrādājusi izglītojošu materiālu par telefona lietošanu „Mobilais gudrinieks”, kas paredzēts pirmklasniekiem un bērnudārzu sagatavošanas grupiņu audzēkņiem. Materiālā vienkāršā un bērnam saprotamā veidā apskatīti jautājumi, kas kopā ar vecākiem pārrunājami, sākot lietot savu pirmo mobilo tālruni. Krāslavas novada izglītības iestādēm buklets „Mobilais gudrinieks” tiek nodrošināts bez maksas, tāpēc tās aicinātas savlaicīgi pieteikties materiālu saņemšanai. Pašlaik zināms, ka jaunajā mācību gadā jau vairāk nekā 18 000 bērnu apgūs atbildīgu un drošu mobilā telefona lietošanu.

Nostiprināt apgūtās zināšanas un iegūt noderīgas prasmes bērni varēs ar interaktīvu spēļu un uzdevumu palīdzību, kas būs pieejami interneta vietnē www.amigo.lv/mobilaisgudrinieks no 22. augusta. Tur būs pieejama arī bukleta „Mobilais gudrinieks” elektroniskā versija, lai palīdzētu ikvienam vecākam vieglāk ievadīt bērnu tehnoloģiju pasaulē un gūt pārliecību, ka ir pārrunāti visi svarīgākie jautājumi – gan par telefona tehnisko lietošanu, gan drošību digitālajā vidē.

Telefons, uzsākot skolas gaitas, ir nepieciešamība, bet vecāku atbildība nebeidzas ar tā iegādi. Ar mobilo telefonu bērns nonāk jaunā, virtuālā pasaulē, kur vecākiem samazinās iespējas būt viņam blakus, tāpēc ir svarīgi radīt bērnam pietiekamu izpratni par jauno atbildību,” motivāciju izglītot pašus mazākos skaidro „Amigo” valdes priekšsēdētājs Artūrs Freimanis.

Arī materiāla līdzautore Sabīne Vilciņa uzsver, ka ar bērnu svarīgi izrunāt telefona lietošanas jautājumus, pirms tas kļūst par ikdienas sastāvdaļu. „Jebkuri drošības jautājumi un noteikumi ar bērnu jāizrunā pirms paša notikuma, tostarp attiecībā uz telefona lietošanu. Sarunu ieteicams uzsākt brīdī, kad bērns izrāda interesi, ka vēlas pats savu mobilo telefonu,” iesaka skolu psiholoģe Sabīne Vilciņa.

Pieteikšanās materiāliem turpinās, novadu izglītības pārvaldes un mācību iestādes ir aicinātas rakstīt par nepieciešamo skaitu uz e-pastu: atsauksmes@laimigamgimenem.lv.

Nadīna Erdmane,
„Amigo” iniciatīvas laimīgām ģimenēm koordinatore

 


Jauna aptauja

Augusts - 2018
P O T C P S S
  01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
 
ceturtdiena, 16.08.2018
trešdiena, 22.08.2018
ceturtdiena, 23.08.2018

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde