ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Aleksandras Garozas lekcija par pirmās palīdzības sniegšanu bērniem

Pievienots: 16.11.2017

22. novembrī plkst. 18.00 Krāslavas māmiņu klubs aicina visus interesentus un jo īpaši vecākus apmeklēt aktuālu lekciju „Vecāku izpratne par pirmās palīdzības sniegšanu apdeguma un apsaldējuma gadījumā pirmsskolas vecuma bērniem”. Šo lekciju vadīs krāslaviete, ārsta palīdze Aleksandra Garoza.

Lekcija notiks Krāslavā, Skolas ielā 7, 3. stāva zālē. Apmeklētājiem pasākums būs bez maksas. Nodarbības var apmeklēt kopā ar bērniem, jo tiks sagatavots bērnu stūrītis. Pēc lekcijām ikvienam tiks izsniegts Krāslavas māmiņu kluba apliecinājums par noklausīto stundu skaitu.

Aleksandra Garoza: „Savu pirmo izglītību ieguvu Baltijas Krievu institūtā (studiju programma „Sabiedriskās attiecības”). Pēc tām 3 gadus strādāju Maskavā par analītisko pētījumu un perspektīvu programmu departamenta menedžeri. 2010. gadā pārcēlos uz Krāslavu. Iegūstot nepieciešamo izglītību, 2 gadus strādāju kā pašnodarbināta persona, sejas kopšanas speciāliste. Nodarbojoties ar kosmetoloģiju, sāku apzināties, ka tālākai attīstībai man ir nepieciešama medicīniska izglītība, tāpēc 2013. gadā iestājos Daugavpils Medicīnas koledžā studiju programmā „Ārstniecība”. Mācoties 1. kursā, sapratu, ka medicīna ir tieši tā nozare, kurā vēlos pilnveidoties.

Tagad es strādāju par ārsta palīgu ģimenes ārsta praksē mūsu pilsētā.

Beidzot koledžu un rakstot savu kvalifikācijas darbu „Vecāku izpratne par pirmās palīdzības sniegšanu apdeguma un apsaldējuma gadījumā pirmskolas vecuma bērniem”, pārliecinājos, ka šī tēma tiešām ir ļoti aktuāla un svarīga.

Apdegumu un applaucēšanās traumas ir otrs biežākais neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukšanas iemesls bērniem vecumā līdz 6 gadu vecumam. Visbiežāk sastopami apdegumi ar karstiem šķidrumiem (ūdens, kafija, eļļa u.c.), kā arī ar degošu liesmu (degmaisījumi, gāze u.c.). Savukārt ievērojami retāk pēc palīdzības vēršas ar kontaktapdegumiem, elektriskajiem vai ķīmiskajiem apdegumiem.

Vēl viena trauma, kas saistīta ar ārējas temperatūras iedarbību uz organismu, ir apsaldēšanās. Katru gadu Valsts Apdegumu centrā ar dažādu veidu aukstuma traumām ārstējas 50-150 pacientu. Tādu slimnieku ārstēšana ir problemātiska, jo prasa ilgu laiku un lielus materiālos resursus.

Apdegumu un apsaldējumu gadījumos ļoti liela nozīme ir pirmajai palīdzībai, ko parasti sniedz nevis mediķi, bet gan vecāki vai citi klātesošie. Palīdzība, kas tiek sniegta pirmās stundas laikā, būtiski ietekmē turpmāko ārstēšanas rezultātu.

Lai uzlabotu pirmās palīdzības sniegšanas efektivitāti bērnu traumu gadījumā, vecāki noteikti jāizglīto. Svarīgi informēt par pareizu taktiku, kā arī kliedēt lielākos maldus un norādīt uz biežāk pieļautajām kļūdām, kuras iespējams nepieļaut.”

Aicinām lekciju apmeklēt visus, kam ikdienā ir saskare ar maziem bērniem, jo katram reiz var pienākt izšķirošais brīdis, kad iegūtās zināšanas var noderēt. Kā jau iepriekš lektore minēja – ārstēšanās rezultātu ietekmē tieši pareizi sniegta pirmā palīdzība.

Izmantojiet iespēju atsvaidzināt zināšanas, apmeklējot šo bezmaksas lekciju!

Izglītojošo pasākumu ciklu finansē Krāslavas novada dome ESF projekta 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

 Ieva Maļinovska, Krāslavas māmiņu klubs


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde