ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Apskatāma Pāvela Ostapceva gleznu izstāde

Pievienots: 02.02.2016

29. janvāra darba dienas noslēgumā Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā pulcējās tā draugi un mākslas cienītāji, lai piedalītos Latgalē un plašāk pazīstama Rēzeknes mākslinieka Pāvela Ostapceva gleznu izstādes „Siltās atmiņas” atklāšanā.

Pasākumu ieskandināja vokālais priekšnesums, kuru izpildīja meiteņu trio - Adriāna, Milena un Anastasija - no Ūdrīšu Tautas nama bērnu vokālā ansambļa „Cālīši”. Izrādās, ka pirms pāris dienām Milena nosvinēja savu astoto dzimšanas dienu, un sava kolektīva vārdā meiteni ar ziediem apsveica muzeja direktors, kuram pievienojās pasākuma galvenais varonis - mākslinieks Pāvels Ostapcevs, kurš Milenai paspieda roku un pasniedza nelielu dāvaniņu augošajam muzikālajam talantam.

Ar šādu klātesošajiem negaidītu pavērsienu un aplausu vētru atvērās slūžas apsveikumiem, un pirmais pie vārda tika Krāslavas novada domes deputāts un ārējo sakaru organizators Jāzeps Dobkevičs, kurš uzsvēra, ka turpat trešdaļa gleznu izstādē ir veltīta Krāslavas motīviem, skaistām atmiņām par mūsu pilsētu.

„Varbūt ikdienā mēs nepamanām šīs iespaidīgās, skaistās, brīnišķīgās vietas,” sacīja Jāzeps. „Visam, kam pieskaras mākslinieka ota, ir īpašs redzējums, jo tas radīts ar mīlestību. Esam pateicīgi no visas sirds, ka Pāvels Ostapcevs bieži glezno savu mīļo sievieti – Krāslavu! Mēs tevi, Pāvel, uzskatām par krāslavieti!”

Uz to nekavējoties reaģēja ciemos atbraukusī delegācija no Rēzeknes - Pāvela Ostapceva gleznu izstādes atklāšanā Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā piedalījās Rēzeknes mākslinieces Svetlana Korkla Dāvida, Evita Skrebinska un Latgales Kultūrvēstures muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Inese Dundure: „Pēc tādas uzrunas sieviete Rēzekne kļūst greizsirdīga uz sievieti Krāslavu, taču noteikti priecājāmies par šo jauko izstādi pilsētā, kur vienmēr tiek godāta māksla, kur plenēri ir sena tradīcija un kur no sirds var izgleznoties visi mākslinieki.”

Apsveikumu stafeti pārtvēra vietējie mākslinieki, kas ne tikai apsveica ar izstādes atklāšanu, bet uzsvēra, ka ir liels prieks katru gadu kopā satikties un gleznot.

Pāvels Ostapcevs pateicās par iespēju izstādīt darbus Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā: „Krāslava ir tāda pilsēta, kur māksliniekam strādāt ir grūti, bet pilsēta ļoti pievelk. Citādi nevar. Gleznas pamatā ir milzīga vēlme strādāt, tālākais jau ir tehnika – vajadzīgo krāsu uztriept vajadzīgā vietā, tam visam vēl ir jāpievieno mīlestība, lai krāsa labāk guļas un turas!”

Mākslinieks Pāvels Ostapcevs, grafiķis un gleznotājs, dzimis 1958. gada 20. aprīlī Rēzeknē, kur pagāja viņa bērnības un skolas gadi.

1975. gadā iestājās tradīcijām bagātajā K. Savicka Penzas Mākslas skolā (Krievija), kuru 1979. gadā veiksmīgi pabeidza un atgriezās dzimtajā pilsētā. 1984. gadā uzņemts Mākslinieku savienības Jauno mākslinieku apvienībā. Kopš tā laika regulāri piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs (Krievija, Polija, Lietuva, Baltkrievija, Anglija, Gruzija).

Dzimtās puses dabas skaistums iedvesmo mākslinieku un kļuva par galveno tēmu Pāvela radošajā darbībā, kurā viņš apvieno krievu mākslas skolas ietekmi ar Latvijas mākslinieku tradīcijām.

Mākslinieka darbi ievietoti albumā-katalogā „International contemporary artists” 5. sējumā (2013. gads) un 10. sējumā (2015. gads), kas izdoti ASV, Ņujorkā, kā arī Anglijā izdotā gada grāmatā „Hidden treasure art magazine” (2014. gads).

Vairāk par mākslinieku mājaslapā www.ostapcev.com

Juris Roga, autora foto

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/pavela-ostapceva-gleznu-izstade-siltas-atminas.html


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde