otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Ar katru gadu kvalitatīvāki

Pievienots: 05.06.2017

1. jūnijā Krāslavas Mākslas skolā notika svinīgs pasākums, kurā četras meitenes - Daniela Timma, Katrīna Ļaksa, Anna Monska (visas no Krāslavas Valsts ģimnāzijas) un Anastasija Šahirova (no Krāslavas pamatskolas) – saņēma apliecību par profesionālās ievirzes izglītību, kas apliecina, ka skolnieces sekmīgi apguvušas vizuāli plastiskās mākslas piecu gadu ilgo programmu.

Skolas direktors Valdis Pauliņš: „Manuprāt, ar katru gadu mūsu skolas audzēkņu darbi ir augstākā līmenī. Jūtams, ka kopumā bērni ir arvien talantīgāki. Šogad mākslas skolu beidz nedaudz bērnu, bet nākamgad būs krietni lielāks izlaidums.”

Priekšmetu skolotāja un izglītojamo nobeiguma darbu vadītāja Maija Šuļga pastāstīja, ka skolas laikā visas četras meitenes regulāri piedalījušās dažādos konkursos, kā arī visas četras ir aktīvas sportistes. Tomēr viņas spēja veiksmīgi savienot savas intereses.

Noslēguma darbu izstādē ir pārstāvētas četras dažādas tehnikas. Anastasijas darbs izpildīts tradicionālajā eļļas tehnikā, bet tajā ir netradicionālais skatījums uz kompozīciju. Danielas darbā skatāms divu tehniku apvienojums – akvarelis un grafika, kas principā viņas vecumam ir diezgan sarežģīta tehnika. Annas darbs tapis vaska batikas tehnikā.

Katrīnas darbs ir visapjomīgākais, izmantota linogriezuma tehnika. Apjoma ziņā tas ir vislielākais darbs, ļoti superīgs arī tādā ziņā, ka izgatavoto matricu var izmantot daudzkārtīgi arī nākotnē. Vecākiem tika sacīts liels paldies par to, ka viņi atrada iespēju bērna darbu iespiest profesionālā līmenī, jo skolā nepieciešamā izmēra spiedes nav. Izlīdzēja Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs.

Danielas darbā savijas divas tehnikas - akvarelis un grafika. Skolotāja Maija, kura pati strādā akvareļa tehnikā, pasākumā izteicās, ka vispār šogad visas meitenes izvēlējās visai sarežģītas tehnikas, varbūt pat pārlieku, ņemot vērā laika trūkumu un sportošanas aktivitātes, bet darbu katra pabeidza. Vispār akvarelis ir ļoti sarežģīta tehnika, lai profesionāli nostrādātu darbus, tālab tika nolemts to apvienot ar grafiku.

Anna izvēlējās diezgan darbietilpīgu tehniku – vaska batiku. Tas ir ilgstošs process, kas ietver vairākus posmus. Nav tā, ka vienā-divās dienās visu var paveikt. Bet Anna ļoti labi tika galā, turklāt prasmīgi saskaņojusi krāsas.

Ilgus gadus skolas draugs ir novada būvvaldes vadītāja, arhitekte Ineta Danovska: „Lai gan novadā bērnu paliek arvien mazāk, mākslas skola dzīvo un mūs visus priecē. Tas nozīmē, ka māksla ir mūžam dzīva, lai tas tā arī turpmāk būtu. Es vienmēr esmu patīkami pārsteigta, ka viss attīstās, aug, pilnveidojas. Pirms daudziem gadiem taisījām linoleja griezumus un spiedām, tad tagad tas ir pavisam cits līmenis. Bērni, mīļie, prieks, ka mīlat mākslu, darāt to, kas patīk, un var redzēt, ka darbi tapuši ar lielu mīlestību. Lai tas, ko iedevusi mākslas skola, paliek ar jums visu mūžu - tas palīdzēs izdzīvot vienmēr un visos laikos.”

Pasākumam noslēdzoties, tika organizēta kopbilde.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde