ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Arodizglītība Krāslavā attīstīsies

Pievienots: 21.09.2016

Jauno mācību gadu profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) Krāslavas teritoriālajā struktūrvienībā iezīmēja rekordliels pirmkursnieku skaits. Jaunieši izrādīja interesi par visām trim specialitātēm - auto virsbūvju remontatslēdznieks, mēbeļu galdnieks un tērpu stila speciālists. Mācību iestādē ir ievērojami palielinājies audzēkņu skaits (49), tāpēc tehnikuma kolektīvā sākās patīkama rosība – bija jārisina jautājumi saistībā ar mācību klasēm.

Visīsākajā laikā šūšanas fabrikas „Nemo” ēkā tika izremontētas telpas un tika uzstādītas šujmašīnas, kuras iegādājies tehnikums. Tagad šeit notiks praktiskās nodarbības nākamajiem tērpu stila speciālistiem.

Lai apskatītu jaunu klasi, kā arī apspriestu sadarbības perspektīvas ar pašvaldību, Krāslavā ieradās RVT direktore Dagnija Vanaga.

„Esmu gandarīta par to, ka Krāslavā ir vērojama pozitīva tendence - jaunatne izmanto iespēju mācīties savā dzimtajā pilsētā. Tagad jaunieši iegūs šeit profesiju, bet nākotnē, iespējams, atvērs savus mikrouzņēmumus. Tāpēc ka specialitātes, ko viņi apgūst mūsu tehnikumā, ir ļoti pieprasītas,” uzsvēra Dagnija Vanaga.

Vizītes gaitā tehnikuma direktore satikās ar Krāslavas novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku. Spriežot par teritoriālās struktūrvienības perspektīvām, Dagnija Vanaga pievērsa uzmanību tam, ka tuvākajā laikā Krāslavā tiks nodrošināta iespēja apgūt tādas specialitātes kā transportlīdzekļu krāsotājs un metinātājs. Tehnikums ir gatavs piedāvāt papildus specialitātes arī meitenēm, ir tikai jāapzina, kuras profesijas būs pieprasītas mūsu pilsētā.

Gunārs Upenieks pievērsa tehnikuma direktora uzmanību pieaugušo izglītības (mūžizglītības) iespējām. Rīgā tehnikums sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA) piedāvā vairākas pārkvalificēšanas un kvalifikācijas paaugstināšanas programmas.

Dagnija Vanaga atbalstīja Krāslavas novada vadītāja ideju un uzsvēra, ka ar Nodarbinātības valsts aģentūras vai pašvaldības atbalstu tehnikums ir gatavs izskatīt jautājumu par pieaugušo apmācības programmu īstenošanu mūsu novadā.

Elvīra Škutāne, autores foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde