otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Bērnu drošība ir prioritāte Veselību veicinošā skolā

Pievienots: 09.05.2018

Krāslavas Varavīksnes vidusskola turpina aktīvu darbību Veselību veicinošo skolu tīklā.

Direktores vietniece audzināšanas jautājumos un bioloģijas skolotāja Jeva Bojarčuka pastāstīja par vidusskolēnu organizēto pasākumu 1.-4. kl. skolēniem, kura galvenais mērķis - iepazīstināt bērnus ar pirmās palīdzības sniegšanas noteikumiem.

Bērni var nokļūt situācijā, kas apdraud viņu veselību un dzīvību. Kā neapjukt un kā pareizi rīkoties, lai palīdzētu cietušajam saglabāt dzīvību?

12. a un 12. b klases skolēni piedāvāja bērniem interaktīvu spēli, kas norisinājās dažādās stacijās - „Pirmā palīdzība”, „Ātrās palīdzības izsaukums”, „Traumas, apdegumi un asiņošana”, „Aizrišanās un elpas trūkums”, „Ģībonis”.

Olita Geiba un Ivars Bernats parādīja, kā sniegt pirmo palīdzību gadījumā, ja tika lauzta roka. Jevgenija Pigina un Edgars Sadovskis mācīja, kā pārsiet asiņojošu brūci. Renāts Briks un Veronika Tuzova pastāstīja, kā jārīkojas pēc apdeguma gūšanas.

Ņikita Ņikitins, Marta Linkune, Edīte Kusiņa iepazīstināja bērnus ar cilvēka elpceļu darbību un pastāstīja, kāpēc cilvēks var aizrīties. Kristīne Kučika, Anita Petroviča un Irēna Starostina parādīja, kā sniegt pirmo palīdzību, ja cilvēks ir aizrijies un viņam trūkst elpas, kā arī par Heimliha paņēmienu aizrīšanas gadījumā.

Andris Spalvis, Aleksandrs Silibitkins, Vitālijs Sivickis un Arine Čužāne organizēja spēli par to, kas jādara, ja iekodis dzīvnieks, un kā jārīkojas saindēšanās gadījumā.

Alīna Popa, Ilona Cimoško paskaidroja bērniem, kas var izraisīt ģīboni. Māris Medjuta un Liliāna Jakovele parādīja, kas jādara šādā situācijā.

Par to, kā pareizi izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādi sākumklašu skolēniem pastāstīja Nika Dregiša, Artūrs Rudaks un Imants Smertjevs, bet lomu spēles kopā ar bērniem organizēja Ivars Sebežs un Vladislavs Kačans.

Vidusskolēni centās veltīt uzmanību katram bērnam un katram palīdzēt apgūt visas nepieciešamās prasmes un iemaņas.

Krāslavas Varavīksnes vidusskola izsaka lielu pateicību Latvijas Sarkanajam Krustam par pasākuma atbalstu!

Informāciju sagatavoja Galina Mikulāne

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde