otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Caur mākslu atkal Krāslavā

Pievienots: 05.10.2020

Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā svinīgi atklāta Nellijas Muižnieces gleznu izstāde „Septiņi acu pāri”, kurā apskatāmi septiņi kaķu dzimtas portreti. Pēc ilga laika šāds pasākums noticis klātienē, jo Covid-19 ienesa savas korekcijas bibliotēkas darbā.

Atklājot izstādi, Centrālajā bibliotēkas vadītāja Valentīna Magidas akcentēja, ka bibliotēka lasītājus iepazīstina ar saviem novadniekiem un viņu devumu sabiedrībai, lai arī ne visi no šiem cilvēkiem vairs dzīvo novadā, taču saikne ir saglabājusies. Šoreiz tā ir māksliniece Nellija Muižniece un viņas kaķu portretu izstāde. Izstāde savā dzimtajā pilsētā māksliniecei ir liela uzdrīkstēšanās.

Nellija pastāstīja, ka ļoti ilgi gājusi uz to, lai savus darbus parādītu plašākai publikai. Viņa atzina, ka ir jauki tikties ar tuviniekiem un paziņām šādā neraksturīgā veidā – izstādes atklāšanā.

Nellija: „Parasti savus darbus laboju, laboju, laboju un mana krustmeita pārmeta: „Tu gleznu salabo tiktāl, ka vienkārši nevienam to darbu vairs nevar rādīt!” Galu galā esmu iemācījusies sevi kontrolēt un laikus apstāties. Šī izstāde nav vienkāršs stāsts par kaķu dzimtas pārstāvjiem, šeit katram darbam apakšā ir raksturs, un patiesībā gandrīz visi uzgleznoti, domājot par konkrētu cilvēku.  Dažreiz paiet kāds ilgāks laiks, bet es parasti uzdāvinu darbu cilvēkam, kuram tas tika veltīts.”

Nellijas mamma Lidija uzsvēra, ka vecāki meitai vienmēr ļāvuši darīt to, ko viņa pati vēlas. Pēc devītās klases 15 gadu vecumā Nellija devās uz Rēzeknes mākslas vidusskolu. Bijusi doma arī par Daugavpils Saules skolu, taču eksāmeni iekrita vienā laikā abās skolās. Vecāki, protams, uztraucās, ka bērns tik agrā vecumā pamet mājas, un mierināja sevi ar domu, ka eksāmenus nenokārtos un būs atpakaļ. Nellija visus eksāmenus nokārtoja veiksmīgi un pēc četriem gadiem ieguva diplomu izvēlētajā profesijā. 

„Liels paldies vecākiem, kuri man atļāva dzīvē darīt to, ko esmu gribējusi darīt!” turpina Nellija. „Paldies ģimenei, radiem draugiem, kuri mani ir atbalstījuši ar labu vārdu klātienē, sociālajos tīklos vai citā veidā. Tieši šāds liels atbalsts man ļāva uzdrīkstēties rīkot izstādi!”

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde