otrdiena, 23. aprīlis, 2024Vārda diena: Georgs, Jurģis, Juris
crest1 crest2

Ceļu seguma remonts bērnudārza teritorijā

Pievienots: 11.08.2015

Droši vien visi pamanījuši, ka mūsu pilsēta paliek arvien skaistāka un sakoptāka. Krāslava tagad var lepoties arī ar izremontētajiem ceļiem.

Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” ceļi un celiņi nebija remontēti kopš tā dibināšanas 1986. gadā. Bērni ir bērni, viņi dažreiz mēdz krist, kā saka, uz līdzenas vietas, kur nu tādā sīku bedrīšu teritorijā, jo var neskaitīt to bedru „lāpīšanu”, ko iestādes remontstrādnieki ik pa laikam bija spiesti veikt. Tāpēc iestādes administrācija, savu audzēkņu vecāku atbalstīta, vērsās pie pašvaldības ar lūgumu vasarā veikt ceļu un celiņu remontu. Krāslavas novada dome jau maija beigās atsūtīja ceļu remonta speciālistus, kuri izstaigāja teritoriju un uzklausīja mūsu vēlmes.

Jūnija otrajā pusē sākās darbi bērnudārza teritorijā.  Jāsaka, ka darbu apjoms bija ievērojams – lielais ceļš, celiņi apkārt, celiņi uz laukumiem, stadiona ceļi, sporta laukums. Bija arī individuāli lūgumi – pagrabu sienu, kāpņu remonts, „noslēpt” asos stūrus betona darinājumiem pie pagrabiem, vecāku rosināts lūgums - iekārtot velosipēdu novietni... Darbus veica SIA „Krāslavas ūdens” strādnieki, jāatzīmē, ka bieži viņiem nācās strādāt līdz vēlam vakaram, bet pirms bērnu atgriešanās, t.i., 14. jūlijā, darbs ritēja līdz pat 2 naktī. Neskatoties uz to, 15. jūlijā daudziem bērniem un viņu vecākiem nācās iet apkārt ceļiem, lai tiktu uz savu grupu.  Bija neapmierinātie, taču lielākā daļa vecāku bija pacietīgi un saprata, ka bez neērtībām nevar tikt pie ērtībām... Toties tagad visi plānotie darbi paveikti, vēl vairāk - izpildītas arī papildus vēlmes. Rezultāts priecē gan audzēkņus un vecākus, gan darbiniekus un ciemiņus! Tagad mūsu apkārtne ir droša, bērneļiem un viņu vecākiem draudzīga! Tas attiecas ne tikai uz ceļiem, celiņiem, bet arī bērnu ikgadējo mācību evakuāciju. Turpmāk tā būs vieglāk izpildāma, jo uzlabota vienas grupas nokāpšana no 2.stāva.

Kā ieguvumus var minēt lielos koka soliņus, ar kuru palīdzību tika noslēptas iepriekš saliktās betona konstrukcijas, arī velosipēdu statīvs novietots iekārtotā stāvvietā pie teritorijas.

31. jūlijā, pusdienu pārtraukumā, aicinājām visus ceļu remontstrādniekus, lai izteiktu  pateicību. Iestādes pedagogi viņiem parādīja inscenējumu, bērni veltīja dziesmu un pateicības vārdus, uzdāvināja albumu, kurā bija bērnu zīmējumi par remontdarbiem, pacienājām strādniekus ar visgardāko tēju (bērnudārza tēju) un pavāru pašcepto pīrāgu... Vēlāk neformālā gaisotnē jautājām, kas jums, šeit strādājot, bija visgrūtākais? Atbilde – viss, jo bija smagi fiziski jāstrādā, lielā tehnika te bieži nevarēja tikt...

Toties bērneļiem gan bija liela interese par visu notiekošo, viņi uzmanīgi vēroja „lielo onkuļu” darbu. Tagad audzēkņiem ir prieks par jaunajiem celiņiem, jo, kā viņi paši atzīst, „neķersies kājas, un gluds ceļš braukšanai ar velosipēdu un skrejriteni, ērti, patīkami zīmēt ar krītiņiem...” Zēnus īpaši vilināja tehnika.

Lūk, daži bērnu vērojumi, secinājumi: „Viss, akmentiņi neizaugs... Smags ceļš... Kāpēc? Var braukt smaga mašīna...” Bilingvālo grupu audzēkņu novērotais: „Teperj u nas budet krutoj asfaljt. Katok klassno katajet asfaljt, budet krasivij i akkuratnij. Betonomeshalka... A ona chto - kashu razmeshivajet? Katok - asfaljtоzakatka. Kakaja „prikoljnaja” mashina dorogu delajet! Vse bilo (do remonta) ploho, esli spotknjeshsja, to razobjesh vse!  Remont meshal, no potom privikli. Ponravilosj, kak traktor lomal starij asfaljt. Ponravilosj, kak na tachkah vozili asfaljt – naperegonki!  Novaja doroga ochenj horoshaja i „chetkaja”, mozhno hoditj bosikom i risovatj. Vienai meitenei patika garais onkulis, kurš strādāja „na katke”.”

Svetlana Rukmane, Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” vadītāja 



Jauna aptauja

Marts - 2020
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 02.03.2020

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde