ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Dārgs tas suvenīrs, kas tapis pašu rokām

Pievienots: 20.03.2018

Rokdarbu pulciņa „Pozitīvs” dalībnieces skatās uz savu ikdienu no cita redzes leņķa – radoši, optimistiski un, protams, pozitīvi. Katras pirmdienas pēcpusdienu viņas atvēl kopīgam darbošanās priekam. Nodarbības notiek jaunajā Krāslavas novada centrālās bibliotēkas cokolstāva zālē, kur atmosfēra jau rosina radīt kaut ko skaistu un mājīgu.

Savukārt žurnālu un grāmatu izvēle par šo tēmu palīdz visu laiku smelties jaunas idejas un risinājumus, jo pulciņā tiek apgūtas dažādas tehnikas un tās prasa jaunas zināšanas un iemaņas. Iepriekšējos gados Jeļenas Livčas vadībā kundzes dziļāk apguva tamborēšanas un īru mežģīņu rakstus, Regīna Ostrovska dalījās savā pieredzē izšūt gleznas ar lentēm. Šogad mūsu radošā bibliotekāre Ināra Pauliņa, kurai nesen bija personīgā izstāde bibliotēkā, mācīja apgūt tādu jaunu izšūšanas veidu kā simegrāfija. Rezultātā rokdarbnieces ar interesi iesāka ar dažādiem diegiem uz kartona izšūt gleznas un atklātnes. Tam sekoja apjomīgo puķu izšūšana uz auduma.

Kā darbarīki šīs tehnikas apgūšanā tika izmantota stieple, izšūšanas rāmis, diegi. Gatavās puķītes var izmantot dažādu dekoratīvo elementu veidošanā. Pašlaik pulciņa vadītāja pasniedz ļoti populāro pērļošanas tehnikas mākslu un māca veidot dažādas kaklarotas, auskarus, rokassprādzes… Tā darbojas izdomas bagātās un darbīgās pulciņa dalībnieces. Domājam, ka šos savus oriģinālos darbiņus rokdarbnieces var pasniegt saviem radiem un draugiem arī kā dāvanas. Jo paša gatavotā suvenīra pasniegšana ir daudz sirsnīgāka par steigā nopirktu lietu. Tā izstaro cilvēka labos nodomus un roku siltumu. Reizi gadā pulciņa dalībnieces rīko izstādi bibliotēkā. Mums atliek gaidīt. Uz tikšanos!

Viktorija Slesare,
Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas vecākā bibliotekāre

 



Jauna aptauja

Marts - 2018
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde