piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Dienas nometne bērniem „Kopā!”

Pievienots: 25.08.2022

Ātri nokomplektējām grupu, jo bija liela vecāku atsaucība un no šī gada 2. augusta Sauleskalna ielā 9, Krāslavā, startēja dienas nometne „Kopā!”. Nometne bija paredzēta bērniem vecumā no 7 līdz 10 gadiem un tika veltīta veselīgam dzīvesveidam, pozitīvai komunikācijai un izzinošām darbībām par veselību. Nometni organizēja biedrība „Ģimenes atbalsta centrs „Atvērtība””, kura šogad aktīvi piepilda savu galveno mērķi – sniegt atbalstu vecākiem, un šī ir jau otrā nometne vasaras laikā. Tā ir organizēta ESF projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros. Šo nometni raksturo ne tikai gudri, zinātkāri un aktīvi bērni, bet arī aizrautīgi un radoši nometnes pedagogi, kuri veltīja daudz pūļu, lai nometnē bērni justos labi, mācītos komunicēt, izteikt savas domas un viedokli, sadraudzētos savā starpā, gūtu jaunas zināšanas un prasmes. Vēl viens svarīgs nometnes komponents bija sadarbība un atbalsts no bērnu vecāku puses. Bez vecāku atbalsta mums daudzas lietas neizdotos, sevišķi ekskursijas un izbraucieni. Viens no mūsu galvenajiem uzdevumiem un nosacījumiem nometnē bija dzīvā komunikācija, lai bērni mācās laiku pavadīt bez telefoniem un datoriem un lai sajustu, cik labi to pavadīt kopā ar draugiem.

Uzskatām, ka programmu izpildījām pilnībā un rezultātā bija piecas piepildītas un neaizmirstamas dienas, kuras noteikti bagātināja bērnu dzīvi šovasar. Nometnes laikā bērni varēja atraisīties, uzticēties, būt brīvi un priecīgi, daudz spēlēt un kustēties svaigā gaisā un noteikti daudz uzzināt jauna par pilsētu un Krāslavas novadu. Katra diena nometnē bija veltīta konkrētai tēmai ar savām aktivitātēm un darāmiem darbiem. 1. dienā bērni iepazinās viens ar otru, spēlēja komunikāciju attīstošas spēles, atkārtoja zināšanas par drošību, daudz kustējās un ēda pusdienas kafejnīcā „Apvārsnis”, kuras saimniecei Aļonai gribam novēlēt būt izturīgai, nebaidīties no grūtībām un pacietīgi attīstīt savu uzņēmējdarbību mūsu pilsētā. Nākamajā dienā bija ne tikai nodarbība ar medmāsu par cilvēka veselības rādītājiem, bet bērni apmeklēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) Krāslavā, par ko bija sajūsmā. NMPD mediķi, vadība un komanda bija ļoti atsaucīgi un saprotoši - labprāt piekrita noorganizēt ekskursiju mūsu nometnes bērniem. Daži no bērniem pat iemācījās medicīnas terminu – defibrilators - un tagad zina, kur to pielieto.

Trešajā dienā bērni apmeklēja Laimes muzeju un sajūtu taku Indrā un noteikti par to bija daudz pozitīvu emociju un sajūtu. Īsie video atspoguļo, kā bērni skaļi priecājas, ejot basām kājām pa sajūtu taku. Galvenā šīs dienas doma – bez pozitīvām emocijām cilvēks nevar būt laimīgs un vesels.

Ceturtajā dienā bērni un pedagogi mācījās atpazīt ārstniecības augus, stiprināties ar veselīgām tējām un bišu produktiem pie „Kurmīšu” saimniekiem, bet piektā diena bija veltīta dejām, radošiem darbiem un noslēguma priekiem – saldumiem un lieliem burbuļiem.

Laiks paskrēja ļoti ātri un pēc nometnes noslēguma, organizatori un pedagogi atkal noskuma, jo iestājās klusums pēc jautras kņadas un dzīvības pārpilnības. Kaut arī nogurums visiem bija liels, tomēr šoreiz visus priecēja doma, ka viss tika izdarīts godam un pat vairāk, nekā bija ieplānots. Ar nepacietību gaidīsim nākamo nometni - šoreiz tā būs pusaudžiem. Nu tad gatavosimies!

Raisa Vagale, biedrība „Ģimenes atbalsta centra „Atvērtība””
Jeļenas Japiņas foto



Jauna aptauja

Novembris - 2022
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
 
piektdiena, 04.11.2022
otrdiena, 22.11.2022
pirmdiena, 28.11.2022

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde