otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Dzīvot vecumdienās ar prieku

Pievienots: 03.10.2018

Kā zināms, 1991. gadā ANO Ģenerālā asambleja izsludināja 1. oktobri par Starptautisko veco ļaužu dienu. Šīs dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību iedzīvotāju novecošanas problēmām, veco ļaužu dzīves grūtībām un vientuļajiem vecajiem cilvēkiem. 

Krāslavas novada Robežnieku pagasta Skuķu sociālās aprūpes centrā savas vecumdienas pavada gandrīz pussimts pensionāru, kurus viņu svētkos sveica Skuķu aprūpes centra vadītāja Konstancija Kirsanova.

„Senioru diena ir ļoti svarīga mūsu sabiedrībai kopumā un jums katram,” sacīja centra vadītāja. „Šī diena apvieno neskaitāmas profesijas – bijušās slaucējas, laukstrādniekus, šoferus, traktoristus, kolhozu priekšsēdētājus, feldšeres un daudzi citi pensijā izgājušie tagad vienā vārdā ir seniori. Mūsu kolektīva vārdā visus sveicu un novēlu stipru veselību! Vairāk kustību, vairāk skriet, vairāk palēkāt, biežāk dziedāt dziesmas, būt aktīviem! Ēšana un gulēšana veselībai nenāks par labu, jūsu veselību uzlabos kustības katra iespēju robežās no rīta, pusdienlaikā un vakarā. Pats galvenais – nekad nenolaist galvu!”

Starptautisko veco ļaužu dienā Skuķu sociālās aprūpes centra iemītniekiem koncertēja Krāslavas Varavīksnes vidusskolas skolēni, kuri atbrauca kopā ar pedagogiem.

Skolotāja Margarita Borodina-Ignatoviča novēlēja senioriem ilgu mūžu, labu noskaņojumu, siltumu un gaišumu veco ļaužu sirdīs un dvēselēs. Viņa atgādināja, ka Varavīksnes vidusskolas skolēni ar Skuķu centra iemītniekiem tikušies vairākas reizes. Vienā no tādām seniori saņēma uzdevumu – radīt gleznu. Pēc tam šo gleznojumu skolēni paņēma līdzi uz Varavīksnes vidusskolu, kur to pabeidza, radot kopdarbu. Pensionāru vēlmes ir izpildītas - viņi gribēja, lai gleznā ir saulains pavasara laiks, putni un plaukstoši dārzi.

„Gleznas idejas autore - mūsu talantīgā skolniece Renāte Ruskule, kas atbrauca, lai jums šodien to atdotu,” sacīja pedagoģe. „Glezna atgādinās jums par mūsu skaistajām tikšanās reizēm!”

Jauniete sirmgalvjiem novēlēja, lai viņu dzīve ir spilgta un gaiša kā noskaņas gleznā.

Turpinājumā pensionārus ar dziesmām priecēja 9.a klases meitenes no trio „Karameļki” (vad. Rita Andrejeva), dzeju lasīja Guntis Ungurs un Margarita Borodina-Ignatoviča.

Pasākuma noslēgumā mājiniekiem viesi uzdāvināja kliņģeri, kā arī notika kopīga fotografēšanās.

Juris Roga,
autora foto

Fotogalerija



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde