otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Esi sveika, vasara!

Pievienots: 08.06.2017

Tā ikviens ģimnāzists varēja droši teikt 29. maijā, jo visi skolas audzēkņi devās divu dienu pārgājienā, kas izvērtās par brīnišķīgu piedzīvojumu trasīti, ko izveidoja radošie un aktīvie 10. c klases skolēni.

Viss aizsākās no mana piedāvājuma savai audzināmajai klasei organizēt tradicionālo Tūrisma dienu visai skolai. Izstāstīju visu, kas ir bijis iepriekš, un, protams, piedāvāju to vieglāko variantu – tepat ap skolu, pie skolas, pilsētas stadionā un parkā, bet klase jau bija spārnos – un divu dienu pasākums likās tīrais nieks. Tāpēc nolēmām turpināt tradīciju un trasīti organizēt Slutišķu sādžas apkaimē. Gandrīz divu mēnešu nopietnais darbs vainagojās ar uzvaru – mēs izaicinājām visus skolas skolēnus uz junioru Bada spēlēm! (Jābrīdina uzreiz – neviena skolēna dzīvībai briesmas nedraudēja. Vienkārši skolēni bija iedvesmojusies no Sūzenas Kolinsas grāmatas „Bada spēles”)

Nedēļu pirms Tūrisma dienas katrai klasei bija iedota šifrēta vēstule, kurā bija aprakstīts neliels mājas darbs – izdomāt klases devīzi, pārdomāt klases vizuālo noformējumu, neizmirst par klases karogu, kā arī piedomāt pie telšu pilsētiņas noformēšanas. Paldies visām klasēm – katra bija centusies, bet jo īpaši izcēlās 11. d klase!

Un tā svarīgā diena, 29. maijs, bija klāt! 10. c klases skolēni bija izveidojuši trasīti ar 8 kontrolpunktiem, kuru mērķis bija pārbaudīt gan klases kolektīva saliedētību, gan atjautību, gan loģisko domāšanu, gan arī humora izjutu. Izejot trasītē, skolēnus gaidīja šādi pārbaudījumi: „Zirnekļa tīkls”, „Inženiera misēklis”, „Gravitācijas spēks”, „Kauja ar zirnekli”, „Purva bridējs”, „Sapiera pēdējais gājiens”, „Slapjo sauciens”, „Vienoti dažādībā”.

Tūrisma dienas svinīgajā atklāšanas ceremonijā katrai klasei bija iesniegta karte, pēc kuras orientēties apkārtnē un atrast to kontrolpunktu, kurā jābūt noteiktā laikā. Pēcpusdiena paskrēja vēja spārniem. Viss izdevās!!!

Vakarā pie ugunskura notika apbalvošanas ceremonija, kur katrai klasei tika pa kādai balvai, bet vislabāk veicās 11. d, 10. b un 11.c klases skolēniem.

Pēc spraigās un jautrās darbošanās trasītē visus gaidīja burvīgas vakariņas, ko mums sagādāja zemessargi. Kas gan var būt labāks par sātīgām, siltām un garšīgām vakariņām un arī brokastīm svaigā gaisā! Paldies LR Zemessardzes 35. NBN komandierim L. Linberga kungam par atsaucību!

Kad visi oficiālie pasākumi bija beigušies, varēja sākties „nakts dzīve”, un te mūs pārsteidza ģimnāzistu jaunā aizraušanās – dziesmas pie ugunskura ģitāras pavadījumā, kas ilga līdz pat diviem naktī. Tika padomāts arī par nakts disenīti, kas tika sarūpēta, pateicoties „Labiekārtošana K” direktora Ē. Cauņas kunga sarūpētajam ģeneratoram. Un, protams, kur gan bez nakšņošanas teltīs. Lielākā daļa skolēnu, kā ierasts, bija parūpējušies par teltīm paši, bet skolotājus palutināja Krāslavas novada jaunsargu vadītājs Ē. Daņiļevičs, kurš sarūpēja divas lielās apkurināmās teltis, kā arī guļammaisus, tāpēc skolotājiem un daļai skolēnu, kuriem nebija savu telšu, nakts pagāja ļoti mājīgā un siltā atmosfērā.

Otrās dienas rīts uzausa kluss, skaists un saulains. Laiks mūs lutināja. Ar patiku visi baudīja skaistos dabas skatus Daugavas krastā. Taču, lai cik jauks būtu pasākums, jebkuram sākumam ir arī gals. Tūrisma dienu pasākumi tuvojās noslēgumam. Vēl tikai rīta agrumā uzspēlētais volejbols, vēl tikai smaržīgās brokastis un siltā tēja, un….., lai cik tas arī nebūtu skumīgi, telšu pilsētiņa tika nojaukta, un visi draudzīgi devāmies atpakaļceļā. Te sakām lielu paldies SIA „Lapkovskis un dēls”, kas nodrošināja skolēnu atvešanu un aizvešanu līdz Slutišķu sādžai.

„Esi sveika, vasara!” ar prieku sakām mēs, lai gūtu atkal jaunas emocijas un piedzīvojumus, ar ko dalīties 1. septembrī.

Aija Jakovele, Krāslavas Valsts ģimnāzijas 10. c klases audzinātāja



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde