otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Evita Žvagiņa - Jākobsone: slingu un hendlinga eksperte no Rīgas

Pievienots: 10.10.2017

Šoruden aktīvu darbību atsācis Krāslavas māmiņu klubs, ap sevi pulcējot psihologus un sava aroda ekspertus, lai lasītu lekcijas Krāslavas „Jauno vecāku skolas” ietvaros. Šis lekciju cikls tapis sadarbībā ar Krāslavas novada domi un vērsts tieši uz jauno un topošo vecāku izglītošanu. Īpaši tiek gaidīti arī dažādu iestāžu bērnu pedagogi, jo pēc lekcijām katram tiks izsniegts Krāslavas māmiņu kluba Apliecinājums par noklausītajām stundām. Uz visām lekcijām dalībniekiem ieeja bezmaksas.

21. oktobrī Krāslavas Kultūras nama 2. stāvā, mazajā zālē (Rīgas ielā 26) viesosies slingu nēsāšanas un mazuļu hendlinga eksperte - Evita Žvagiņa - Jākobsone. Lektore piedāvās 2 lekciju bloku:

  • 12.00 - Kā droši un nekaitīgi nēsāt bērnu slingā un ergonomiskajā somā (3h);
  • 16.00 - Hendlinga nodarbība jeb pareiza bērna aprūpe saskaņā ar Kinestētisko hendlingu (2h).

Lai veiksmīgāk paredzētu gaidāmo klausītāju skaitu, vēlams atzīmēties mūsu „facebook” lapā: Krāslavas māmiņu klubs, pie pasākuma par slingiem.

Evita Žvagiņa - Jākobsone: „Esmu sertificēta Bērnu nēsāšanas konsultante (izglītība iegūta Vācijā, Īrijā, Anglijā, Krievijā. Sertificēta „DieTrageschule ®”, www.trageschule.co.uk), zīdīšanas konsultante, pēcdzemdību dūla apmācībā, kraniosakrālās terapijas praktizētāja.

Jau 10 gadus ikdienā strādāju ar jaunajiem vecākiem un jaundzimušajiem Rīgā un Rīgas apkārtnē. Tāpēc vienmēr esmu priecīga doties arī uz citām Latvijas pilsētām atbalstīt jaunos vecākus, sarunāties, uzklausīt. Ikdienā sniedzu konsultācijas par bērna nēsāšanu slingā, hendlingu, bērna aprūpi, zīdīšanu. Palīdzu sievietēm, kurām ir muguras sāpes pēcdzemdību periodā, kā arī risinu dažādus jaundzimušā asimetrijas, tonusa u.c. jautājumus. Piedāvāju arī dažādus pēcdzemdību rituālus, procedūras un atbalstu sievietei.

Pirms savu bērnu piedzimšanas strādāju par sociālo pedagogu un mūzikas terapeiti ar bērniem, kam ir intelektuālās attīstības traucējumi. Mans pirmais bērns piedzima priekšlaicīgi, un šis apstāklis būtiski ietekmēja manu tālāko profesionālo darbību. Kā lielākajai daļai vecāku pirmā bērna pieredze man nebija tā skaistākā un harmoniskākā. Bieži biju asarās, bieži nesapratu, ko darīt, jo katrs speciālists piedāvāja atšķirīgu informāciju. Manam pirmajam dēliņam bija daudz veselības problēmu, un jau tad sapratu, ka bērna nēsāšana ir absolūti būtiska bērna attīstībā, emocionālajā labsajūtā, harmoniskā kopā būšanā.

Ar otro bērnu izbaudīju šo harmonisko kopā būšanu uz visiem simts procentiem. Tāpēc es zinu atšķirību un ticu, ka katram ir iespēja savu ikdienu ar mazuli veidot harmoniskāku.

Pirmajā nodarbībā „Kā droši un nekaitīgi nēsāt bērnu slingā un ergonomiskajā somā” apskatīsim bērna anatomiskās pamatīpatnības, runāsim par to, kāpēc mazulis būtu jānēsā slingā vai ergonomiskajā somā un vai vispār jānēsā un kā šāda nēsāšana var palīdzēt jaunajiem vecākiem ikdienā. Apskatīt un izmēģināt varēs dažādu slingu veidus (austos, trikotāžas, Mei Tai, DidyTai un riņķu slingus), dažādas ergonomiskās somas, kā arī rebozo jeb īso slingu. Uz nodarbībām nāciet kopā ar saviem mazuļiem, jo mācīsimies pareizi siet slingu! Tāpat būs iespēja arī pamēģināt bērnu ielikt ergonomiskajā somā. Katram gadījumam man līdzi būs arī mācību lelles.

Otrajā nodarbībā „Hendlinga nodarbība jeb pareiza bērna aprūpe saskaņā ar kinastētisko hendlingu” izrunāsim un noskaidrosim, ko mazuļa anatomija mums stāsta par to, kā mazulis vēlētos atrasties uz mūsu rokām. Mazuļa nēsāšanu un aprūpi apskatīsim no dažādiem aspektiem - psihoemocionālajiem, ergonomiskajiem, anatomiskajiem, fizioloģiskajiem, bioloģiskajiem, ķermeņu mijiedarbības aspektiem. Mēģināsim paši uz sava ķermeņa sajust dažādas pozīcijas un kustības, lai labāk saprastu, kā jūtas mazulis, kad mēs viņu ceļam, nēsājam un aprūpējam. Apskatīsim dažādas nēsāšanas pozīcijas uz rokām, mācīsimies mazuli celt un nolikt caur velšanu, meklēsim individuālus risinājumus, ņemot vēra vecāku un bērna individualitāti. Izrunāsim arī visu par zīdaiņa mazgāšanu, autiņu maiņu, vannošanu, atraudziņas sagaidīšanu, ģērbšanu.

Mēs nemācīsimies, kas ir pareizi un nepareizi, mēs meklēsim, kas tieši konkrētajiem vecākiem un konkrētajam mazulim ir vispiemērotākais! Uz tikšanos!”

Izmantojiet iespēju apmeklēt vērtīgas augsta līmeņa lektoru lekcijas bez maksas Krāslavā! Kultūras nama 1. stāvā pieejama tualete ar pārtinamo galdiņu.

Izglītojošo pasākumu ciklu finansē Krāslavas novada dome ESF projekta 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

Ieva Maļinovska


Jauna aptauja

Septembris - 2017
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30  
otrdiena, 05.09.2017
piektdiena, 22.09.2017

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde