ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

„Gardēžu klases” meistarklase

Pievienots: 23.11.2017

Apgūstot jaunas zināšanas jautājumos, kas saistīti ar veselīgu uzturu, skolu konkursa „Gardēžu klase” pusfināla ietvaros šoruden savas prasmes pavārmākslā pārbaudījuši 725 skolēni no 38 Latvijas skolām. Dalību konkursa nākamajā kārtā – fināla meistarklasēs – turpina 20 prasmīgākās klases, to vidu arī Krāslavas pamatskolas 5.a klases skolēni.

Pienāca ilgi gaidīta diena – „Gardēžu klases” meistarklase. Tā notika 21. novembrī Krāslavas pamatskolas mājturības kabinetā. Mūs apciemoja „Gardēžu klases” žūrija - Mārtiņš Sirmais, Liene Zemīte un Inga Pūce. Smaidoši, jauki un ļoti enerģiski cilvēki atbrauca pie mums ciemos un pirms meistarklases pasniedza pateicību par iekļūšanu konkursa finālā.

Pēc tam Inga Pūce pastāstīja skolēniem, ka pilnvērtīgs un sabalansēts uzturs ir viens no būtiskākajiem stipras veselības un lieliskas pašsajūtas priekšnoteikumiem. Viņa aktualizēja, ka īpaši svarīgs tas ir dzīves periodā, kad organisms strauji aug un attīstās.

Skolēniem Inga Pūce piedāvāja piedalīties konkursā par cukura daudzumu produktos. Tika uzdoti jautājumi par tādiem populāriem produktiem kā „Coca Cola”, jogurti, dažādas šokolādes. Izrādījās, ka jogurtā, kas tiek uzskatīts par ļoti labu un veselīgu skābpiena produktu, arī ir ļoti daudz cukura.

Pēc pirmās aktivitātes sākās pats interesantākais – ēdienu praktiskā pagatavošana, ko skolēni veica divās grupās. Pirmā grupa Mārtiņa Sirmā vadībā gatavoja vistu ar dārzeņiem un ar sēnēm, bet otrā grupa ar Lieni Zemīti - desertu ar augļiem - tiramisu. Tas bija aizraujoši! Skolēni uzmanīgi klausījās ciemiņus un viņu vadība cītīgi strādāja.

Vēlāk visi kopā nobaudīja pagatavoto, un pavāri pastāstīja par savu profesijas izvēli un darba specifiku.

Tagad būs jāsagaida, kad žūrija novērtēs skolēnu meistarību, centību un zināšanas uztura jomā. Divas labākās no 20 finālā iekļuvušajām komandām tiks superfinālā.

Liels paldies Mārtiņam Sirmajam, Lienei Zemītei un Ingai Pūcei par jauku kopā pavadītu dienu! Pateicoties pieredzējušo pavāru palīdzībai bērniem izdevās pagatavot veselīgu un garšīgu maltīti, kā arī iegūt jaunas zināšanas par veselīgu uzturu. 

Paldies skolas direktorei Vijai Koncevičai, mājturības skolotājai Vijai Rabkevičai un vizuālas mākslas skolotājai Olitai Truskovskai par palīdzību konkursa organizēšanā!

Pateicamies vecākiem, kuri atbalstīja šo pasākumu, kas izdevās lieliski!

Īpašs paldies „Rimi Bērniem” par iespēju piedalīties šajā brīnišķīgajā konkursā!

Jeļena Japiņa, 5.a klases audzinātāja

Fotogalerija

 

 


Jauna aptauja

Jūnijs - 2018
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30  
piektdiena, 22.06.2018

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde