ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Ģimnāzisti čempionāta finālā Bauskā

Pievienots: 06.06.2023

19. maijā Krāslavas ģimnāzijas 7.c klases skolēni startēja Eiropā lielākajās jauniešu sporta un prāta spēlēs „Zelta Zivtiņas Čempionāta 2023” (ZZČ) finālā Bauskā. Čempionāts tika organizēts Bauskas Pilskalna parka estrādē, un pulcēja 6.-7. klašu 140 komandas no visas Latvijas.

Lai tiktu līdz finālam, klasei bija nepieciešams veikt labus darbus labiekārtošanā. Līdz ar to tika iztīrīts un pielāgots mācību procesam skolas volejbola laukums. Pusfinālā - veidojām video sižetu par klases zelta likumu internetā, kā arī tika veidots klases karogs ar SEB drošības zīmēm internetā. Saņēmām bonusa punktus par papildus asprātīgiem jautājumiem.

Esam gandarīti par paveikto darbu un iespēju tikt ZZ čempionāta finālposmā!

Sacensību dalībniekus 19. maijā svētkos sveica arī pasākuma galvenais sponsors un partneris – Tele2. ZZČ organizatori bija sagatavojuši interesantus un aizraujošus piecus fināla uzdevumus, viss bija pārdomāts. Dažādos aizraujošos pārbaudījumos tika stiprinātas mūsdienās tik ļoti nepieciešamās „soft skills” jeb personīgās prasmes kā, piemēram, komunikācija, līderība, spēja sadarboties komandā, kritiskā domāšana, radošums, fiziskā drošība, datu drošība un mobings digitālajā vidē.

Prasmīgi un ātri darbojāmies visās aktivitātēs, sevišķi padevās stafete rāpšanās pa sienu „Augstāk, jaudīgāk, izaicinošāk!”. Augsts klases sniegums tika demonstrēts „Šķēršļu joslā” un orientēšanās uzdevumos, bet nedaudz pietrūka prasmes organizēt darbību ūdens un labirinta aktivitātēs. 

Šajā dienā iesaistījāmies arī programmā „Latvijas skolas soma” - apmeklējām skaisto pilsētu Bausku - ainavisko vietu, kur saplūst divas upes – Mēmele un Mūsa, kuras pārtop Lielupē. Iepazināmies ar vēsturiskiem objektiem - Bauskas pils muzeju, kas raksturo 15.–17. gadsimta militāro būvju arhitektūru Latvijā, Brīvības pieminekli - veltīts visu Latvijas brīvības cīņās kritušo kareivju piemiņai un pētījām pilskalna parku.

Veiksmīgi aizritējusi ZZ Čempionāta 2023 fināla diena. Tā bija piedzīvojumiem, pozitīviem iespaidiem, izaicinājumiem, jaunām zināšanām un draugiem bagāta diena! Izvērtējot mūsu sasniegumus, devāmies mājās ar domu startēt arī nākamgad!

Transportu braucienam daļēji nodrošināja programma „Latvijas skolas soma”.

Natālija Raudive,
Krāslavas ģimnāzijas 7.c klases audzinātāja
Autores foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde