otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Ģimnāzisti iepazīst vēsturi un mākslu

Pievienots: 17.05.2019

   Agrā un drēgnā maija rītā Krāslavas Valsts ģimnāzijas 8.a un 10.b klases skolēni devās izzinošā mācību ekskursijā uz Rīgu. Pateicoties iniciatīvai „Latvijas skolas soma”, skolēniem bija iespēja apmeklēt nodarbības Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Melngalvju namā un apskatīt Rīgu no putna lidojuma, apmeklējot Rīgas radio un televīzijas torni.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā 10. klases skolēni saistošā veidā iepazina dizainu un laikmetīgo mākslu, aplūkojot dizaina paraugus muzeja ekspozīcijā un veicot praktisku uzdevumu grupās, lai izveidotu savu priekšmeta dizaina paraugu. Lielu interesi un pārdomas skolēnos izraisīja slavenās poļu mākslinieces Magdalēnas Abakanovičas tekstila un tēlniecības darbu izstāde. Izstādē varēja aplūkot lielformāta telpiskās tekstilijas un skulptūru grupas, kurās māksliniece intensīvi eksperimentē ar materiāliem, formu, faktūrām, dumpīgi pretojoties iekļaušanai kādos noteiktos rāmjos, stilos vai virzienos. 8. klases skolēniem bija iespēja darboties, iepazīstot dažādus mākslas darbus, aplūkojot vairākas muzeja ekspozīcijas un veicot praktisku uzdevumu. Skolēni piedalījās mācību nodarbībā „Atklāj mākslas darbu”, kuras laikā varēja radoši izpausties, veidojot kompozīciju skices no dažādiem materiāliem (stikls, tekstils /gobelēns, koks) par piedāvātajām tēmām (durvis, kosmoss, deja, puķu pārdevēja). Pēc savu darbu prezentācijas skolēni aplūkoja mākslas darbu oriģinālus, atklājot dažādās mākslinieciskās izpausmes iespējas.

Melngalvju namā skolēnus sagaidīja greznos tērpos tērpušies gidi, visiem bija iespēja izzināt noslēpumainos viduslaiku pagrabus un Melngalvju brālības leģendas, uzlaikot bruņinieka tērpu un sajust aristokrātu šarmu greznajās svētku zālēs, kurās četrus gadus atradās arī Latvijas Valsts prezidenta darba telpas. Īpašu iespaidu uz skolēniem atstāja vērienīgā sudraba lietu kolekcija.

 Dodoties mājup, mēs visi apmeklējām Rīgas radio un televīzijas torni, kurš ir 368 m augsts, lai aplūkotu mūsu galvaspilsētu no putna lidojuma augstuma. Mēs bijām vieni no pēdējiem apmeklētājiem, kuriem bija iespēja aplūkot torni no iekšpuses, jo no maija mēneša LVRTC ir uzsācis vērienīgu torņa rekonstrukcijas projektu, kura mērķis ir panākt, lai TV tornis un tam pieguļošā teritorija  kļūtu par mūsdienīgu pilsētvides sastāvdaļu. Laiks paskrēja nemanot, atpakaļceļā uz mājām skolēni dalījās ar pozitīviem iespaidiem par mācību braucienu. Tā bija lieliska iespēja iegūt jaunas zināšanas un iespaidus mācību procesā. 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde