piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Iepazīstam, stāstām un rādām

Pievienots: 10.05.2017

Krāslavas novada bērni un jaunieši aktīvi uzsākuši līdzdarbošanos Latvijas 100-gades svinību ietvaros, šogad piedaloties Valsts izglītības satura centra organizētajā vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursā „Latvijas toņi un pustoņi”.  28. aprīlī ar tērpu kolekciju skati un izstādes darbu autoru apbalvošanu noslēdzās konkursa „Latgales toņi un pustoņi” 2.kārta.

Preiļu KN un 1.pamatskolā skanēja bērnu un skolotāju balsis. Svinīgajā pasākumā organizatori pasniedza diplomus par dalību vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izstādē, kurā tika skatīti arī 25 jauno krāslaviešu – interešu izglītības pulciņu audzēkņu darbi. 6 no tiem ieguva 1. un 2. pakāpes diplomus, kas nodrošina darbu nokļūšanu arī konkursa 3. kārtā, kas notiks 1.-2. jūnijā Bauskā.  

Mākslas un mūzikas festivāla „Toņi un pustoņi” izstādē būs skatāmi 1. pakāpes diplomus ieguvušie Krāslavas BJC pulciņa „Vilna Brīnumdare” (sk. Žanna Garbrēdere) audzēknes Jolantas Markevičas darbs filcēšanas tehnikā „Ezeru dzelmju bagātība” un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas (sk. Jevgēnija Sergejenko) audzēkņa Vadima Čiževska darbs kartogrāfijas tehnikā „Krāslavas laukums un strūklaka”, kā arī 2. pakāpes diplomus ieguvušie Krāslavas Valsts ģimnāzijas (sk. Inga Skerškāne) audzēknes Janas Kitokas kolāža „Latgales krāsas”, Krāslavas BJC pulciņa „Vilna Brīnumdare”( sk. Žanna Garbrēderei) audzēknes Lauras Mežiņas darbs „Mūsu gardums”, audzēkņu Bernadettas Podjavas, Aleksandras Korovajas un Gunitas Upenieces kopdarbs „Brīnumainais sapnis” un suvenīru pulciņa (sk. Larisa Kizjalo) audzēknes Sandras Gaiļevičas darbs pērlīšu aušanas tehnikā „Latgales rokas sprādzes ritmi”. 3. pakāpes diplomus saņēma Krāslavas BJC suvenīru pulciņa un pulciņa „Papīra plastika” audzēknes Evelīnas Saksones darbi „Nāciet ciemoties!” un „Vecmāmiņas virtuvē”, aušanas pulciņa (sk. Aina Guba) audzēknes Lauras Mežiņas darbs „Augsim stiprās ģimenēs” un Krāslavas Valsts ģimnāzijas (sk. Inga Skerškāne) audzēknes Benitas Danielas Daugertes gleznojums „Rudens Krāslavā”.

Izbaudot kopā būšanu un ievingrinot pirkstiņus piedāvātajās radošajās darbnīcās, ar nepacietību gaidījām žūrijas vērtējumu tērpu kolekciju kategorijā. Uz Preiļu KN mēles redzējām 16 tērpu kolekcijas no Rēzeknes, Viesītes, Līvāniem, Ludzas, Kārsavas, Balviem, Daugavpils, Viļāniem un, protams, savējos. Valsts izglītības satura centra žūrija kategorijā „Modes dizains” Krāslavas BJC pulciņu (sk. Aina Guba) kolekcijai „Dridzis” piešķīra 30 no iespējamajiem 30 punktiem un 1. pakāpes diplomu. Tērpu kolekcija „Deviņu zāļu spēks” ieguva 2. pakāpes diplomu, bet kategorijā „Konceptuālā mode un avangards” Indras pamatskolas mākslas pulciņa (sk. Ērika Urbanoviča) tērpi „Latgales keramikas kolekcija” arī saņēma 1. pakāpi.

 Savam pagastam, Krāslavai, Latgalei, citiem novadiem raksturīgo vidē, dabā, arhitektūrā, dažāda veida kultūrvēsturiskajā mantojumā, folklorā, etnogrāfijā, rakstu zīmēs, sabiedrībā un sapņos vērosim jūnija sākumā Bauskā, uz kurieni dosies visas trīs tērpu kolekcijas, lai piedalītos V Latvijas bērnu un jauniešu mākslas un mūzikas festivāla „Toņi un pustoņi” mākslas programmās.

Parādot sevi, iepazīsim arī citu Latvijas novadu dabu, kultūrvidi un cilvēkus.                    

Sanita Kumpiņa, vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu konkursa „Latvijas toņi un pustoņi” koordinatore Krāslavas novadā, Krāslavas BJC metodiķe



Jauna aptauja

Maijs - 2017
P O T C P S S
01
02
03
04
05 06 07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
 
ceturtdiena, 04.05.2017
sestdiena, 13.05.2017
trešdiena, 24.05.2017

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde