otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Iepazīstinām ar novada pagastiem!

Pievienots: 08.04.2022

Talantīgi cilvēki dzīvo visapkārt mums, kuri ikdienā strādā dažādās profesijās, darbojas visdažādākajās jomās, bet brīvajos brīžos piedalās dažādās aktivitātēs un velta laiku saviem vaļaspriekiem. Dzīvošana pandēmijas laikā, kas ir saistījusies ar dažādiem ierobežojumiem, ir veicinājusi to, kam cilvēkiem agrāk trūcis laika, apņēmības vai prasmju. No aktivitātēm sociālajos medijos redzam, ka iedzīvotāji kļuvuši radošāki, vairāk laika pavada, nododoties vaļaspriekiem, apgūst dažādas zināšanas, kuras pielieto ikdienā. Visas darbošanās uzlabo viņu pašsajūtu, dot prieku un aizrautību ikdienā.

Katram cilvēkam ir savi iedzimti talanti, kurus nepieciešams pilnveidot. Mēs savus talantus izmantojam ne tikai veiksmei un priekam, bet arī atpazīstamībai sabiedrībā. Krāslavas novada Centrālā bibliotēka aizsāk pasākumu ciklu, kura mērķis ir parādīt – cik daudz radošu cilvēku dzīvo mūsu novada pagastos. Ar izstāžu ciklu „Iepazīstinām ar novada pagastiem” mēs dosim iespēju katram pagastam prezentēt savu iedzīvotāju veikumu, dažādas prasmes, aizraušanās, parādot, kā laikmetīgais savijas ar tradicionālo. Visus darbus būs iespēja aplūkot klātienē Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas lasītavā.

Pirmie šajā divus gadus garajā izstāžu ciklā piekrita piedalīties Skaistas pagasta radošie un aktīvie iedzīvotāji ar izstādi „Ko mēs protam?”. Izstādē var aplūkot visdažādākos darinājumus – izšuvumus, adījumus, dimanta pērlīšu mozaīkas, dekupāžas darbus, dekoratīvos ziedus, gleznas, apsveikumu kartītes un kārbiņas. Skaistiešiem patīk veidot no dažādiem materiāliem - pogām, papīra, vilnas. Un, kā jau laukos pienākas, daudziem vaļasprieki ir saistīti ar dabu – kādam prieku sagādā čubināšanās dārzā ap puķēm, bet citam prieku sagādā vākt tējas pļavās, vārīt veselīgus ievārījumus. Visus talantus nemaz nav iespējams uzskaitīt, parādīt un aprakstīt vārdos. Izstāde palīdzēs autoriem augt un pilnveidoties, skatītājiem - vērtēt šo cilvēku prasmes. Nāciet, skatieties, vērtējiet radošo Skaistas iedzīvotāju veikumu un gūstiet jaunas ierosmes centrālajā bibliotēkā līdz 1. maijam!

Kā nākamie šo stafeti pārņems Piedrujas pagasta radošie cilvēki.

Valentīna Magidas,
Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas direktore



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde