ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Ierasti jaunais 2020./2021.mācību gads Krāslavas Valsts ģimnāzijā

Pievienots: 29.12.2020

Par šo dīvaino, nu jau gandrīz aizgājušo, gadu  noteikti tiks sarakstītas grāmatas, veidotas filmas, skolas absolventiem pēc daudziem gadiem nebūs grūtību atcerēties savu izlaiduma gadu, jo, stāstot par to, noteikti tiks pieminēts  „tas dīvainais pandēmijas gads”, kad ne vien mācības, bet arī izlaidums notika tiešsaistē.

Mums, Krāslavas Valsts ģimnāzijas kolektīvam, šis mācību gads arī ir īpašs – ilgs un neziņas pilns 1. septembra gaidīšanas laiks, mācību procesa nodrošināšana, sākot ar 1. klasi, mācīšanās strādāt lielā - 61 pedagogs! – kolektīvā. Simboliskais cipars – pirmo reizi, bet jau ar zināmu pieredzi.

…un pirmais semestris jau gatavo plānus otrajam. Vien piebildīšu, ka iesākums, kas vienmēr ir grūts, mums ir devis labus rezultātus.

Startu panākumiem deva 7. klases skolēns Emīls Grišāns, kas septembrī bija uzaicināts uz skaļās lasīšanas finālu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Semestra sākumā priecājāmies par Karimu Klimani (12.kl.), kas pagājušajā mācību gadā piedalījās Sanktpēterburgas Valsts universitātes tiešsaistē rīkotajā olimpiādē un 4000 dalībnieku (no 82 valstīm) konkurencē ieguva 1.vietu (rezultāti tika paziņoti šajā mācību gadā). Apsveicam arī skolotāju Dinu Skudru!

Latgales novada skatuves runas konkursā „Vuolyudzāni” Artūrs Ozoliņš (3.kl.) un Kristiāns Dzalbs (4.kl.) ieguva 3.vietu. Paldies skolotājām Inārai Krutei un Valentīnai Gekai!

Robertam Mūkam veltīto jaunrades darbu konkursā Alise Sardiko (9.kl.) un Samanta Prikšāne (10.kl.) ieguva atzinību. Paldies skolotajām Lolitai Dzalbei un Aijai Jakovelei.

Ģimnāzijas 11.kl.komanda - Karīna Stikute, Evelīna Sitnika, Ervīns Jakovelis - piedalījās Kultūras kanona Latgales reģiona konkursā un ieguva 3.vietu. Paldies skolotājai Ingai Skerškānei.

Un, protams, prieks par skolēnu sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs.

  • Krāslavas un Dagdas novadu apvienības 9. klašu Vēstures valsts 27. olimpiādes 2. posmā Viktorija Vaišļa ieguva 1.vietu; 10.-12. klašu skolēnu konkurencē Dagnis Beitāns-Špaks (12.kl.) ieguva 1.vietu, Viesturs Andžāns (11.kl.) – 2. vietu un Ervīns Jakovelis (11.kl.) ieguva 3.vietu, Evita Gorenko (10.kl.) ieguva atzinību. Paldies skolotājām Dzintrai Ratniecei un Viktorijai Nalivaiko.
  • Krāslavas un Dagdas novadu apvienības 50. Angļu valodas olimpiādē Elizabete Stola (12. klase) ieguva 2.vietu, bet Daniela Timma (12.kl.) un Armands Vagals (11.kl.) ieguva 3.vietu; Markusam Kozindam (11.kl.) – atzinība. Paldies skolotajām Olgai Saričevai un Anitai Matejai.
  • Krāslavas un Dagdas novadu apvienības valsts bioloģijas 43.olimpiādes 2.posmā 9. klašu skolēnu konkurencē Rihards Indrikovs ieguva 2.vietu, 11. klašu skolēnu konkurencē Viesturs Andžāns ieguva 2. vietu, bet Ervīns Jakovelis 3.vietu. Pateicamies skolotājai Līvijai Malahovskai.

Skolā tikai izveidota Eiropas Parlamenta vēstnieku komanda, kas regulāri piedalās Eiropas Parlamenta Rīgas biroja pasākumos – materiālu vākšana pasākumam par demokrātiju Latvijā, 16. decembrī Viesturs Andžāns, Ervīns Jakovelis, Artis Ļaksa (11.kl.) piedalījās tiešsaistes diskusijā ar EP deputāti D.Melbārdi un LU profesori Ž.Ozoliņu. Pateicība skolotajām Dzintrai Ratniecei un Viktorijai Nalivaiko.

Biedrības „Debašu centrs” videorunas konkursā „Spēj viņš=Spēj viņa” Ervins Jakovelis (11.kl.) ieguva 2.vietu. Pateicība skolotājai Dainai Andžānei.

Neskatoties uz to, ka klātienē mācīties sanāca pavisam nedaudz, mūsu skolēniem ir ļoti augsti sasniegumi sportā kā individuālos vērtējumos, tā arī komandu vērtējumos. To ir tiešām ļoti daudz, un, lai tos visus nosauktu, saraksts būtu vismaz uz divām lapām, bet minēšu visaugstāko sasniegumu – Latvijas skolēnu 74.spartakiādē vieglatlētikā „Vidusskolu kauss 2020” (komandas sastāvs – Katrīna Ļaksa (11.kl.), Samanta Krumpāne (11.kl.), Evelīna Sitnika (11.kl.), Karīna Stikute (11.kl.) un Daniela Timma (12.kl.)) iegūta 1.vieta. Paldies sporta skolotājiem un treneriem!

Par šiem un daudziem citiem sasniegumiem var lasīt mūsu tīmekļvietnē (kvg.lv), ko pārvalda skolotājas Skaidrīte Gasperoviča un Nataļja Loskutova. Paldies!

Bet skaidrs ir viens – visi mūsu skolotāji ir ieguldījuši savu mīlestību mūsu kopējā sasniegumā – skolēniem draudzīgas skolas veidošanā. Paldies Tev, Skolotāj!

Krāslavas Valsts ģimnāzijas administrācijas vārdā izsaku pateicību Ivaram Stivriņam, SIA „Iviks” direktoram, par vienotas „Moodle” mācību vides izveidošanu un uzturēšanu.

  Un rezultāti vēl noteikti būs! Bet tagad lai ir laiks un iespēja mazliet apstāties un atcerēties visu, kas mums katram sagādā patiesu sirdsmieru un dod prieku – laba lasāmviela, aizraujošs kino, sava mūzika…un, protams, cilvēki, kas iedvesmo, atbalsta, mīl.

Lai laimīgs, veiksmīgs un veselīgs Jaunais gads!

Ilga Stikute,
Krāslavas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece
metodiskajā darbā

 

 

 


Jauna aptauja

Decembris - 2020
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde