otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Ingas Dreimanes lekciju bloks

Pievienots: 10.01.2018

Sākoties jaunam gadam, Krāslavas māmiņu klubs aktīvi atsācis darboties, piedāvājot aizvien jaunus, vecākiem aktuālus lekciju blokus, kuros uzstāsies dažādu jomu profesionāļi. 20. janvārī Krāslavā jau otro reizi lekcijas vadīs izglītības iestādes „Sociālo Interešu Institūts” lektore – psiholoģe Inga Dreimane.

Iepriekšējā tikšanās reizē lekcijas bija ļoti apmeklētas. Daudzi dalībnieki teica siltus pateicības vārdus, ar to liekot saprast, ka lektorei izdevies iedziļināties katra klausītāja jautājumos un rast uz tiem individuālas atbildes. Jo īpaši vēlētos aicināt tieši izglītības iestāžu darbiniekus, jo būs iespēja lektorei uzdot jautājumus arī ar bērnu audzināšanu/nepaklausību saistītām problēmām izglītības iestādēs. Kā jau ierasts, katram dalībniekam tiks izsniegti Apliecinājumi par noklausīto stundu skaitu.

Inga Dreimane ir psiholoģe ar profesionālo maģistra grādu klīniskajā psiholoģijā.  Viņa ir speciāliste ar vairāk nekā 10 gadu praktisko pieredzi darbā ar bērniem un viņu vecākiem, bērnu aprūpes institūcijās un izglītības iestādēs, darbā ar speciālistiem izglītības iestādēs un sociālās aprūpes institūcijās. Lektorei ir vairāk nekā 5 gadu pieredze dažādu pētījumu organizēšanā un koordinēšanā par bērnu un pieaugušo cilvēku veselības paradumiem, tai skaitā atkarību izraisošo vielu lietošana un vardarbības pieredze.

Lekcijas notiks Skolas ielā 7, 3. stāva zālē. Šoreiz apskatīsim šādas tēmas

12.00 - „Veiksmīgas komunikācijas atslēga ar bērnu”
14.00 - „21. gadsimta bērnu audzināšanas izaicinājumi”
16.00 - „Kā palīdzēt bērnam gūt iedvesmu un motivāciju?”

 Veiksmīgas komunikācijas atslēga ar bērnu

Būdami vecāki, mēs nereti saskaramies ar grūtībām saprasties ar savu bērnu, kas liek justies bezspēcīgiem. Vecāki, kas nespēj šīs grūtības izturēt, kļūst nīgri un viegli aizkaitināmi. Ir ļoti svarīgi atcerēties, ka visbiežāk bērns ar savu uzvedību cenšas mums nodot kādu ziņu un tieši tas ir veids, kā piesaistīt sev daudz un nedalītu uzmanību. Kā rīkoties un, kā veidot komunikāciju ar savu bērnu? Uz šiem jautājumiem atbildēs psiholoģe Inga Dreimane.

21. gadsimta bērnu audzināšanas izaicinājumi

Vecāki ir tie, kas veido un virza bērna uzvedību, taču ir svarīgi to darīt saprātīgi, neievainojot bērna personības attīstību. Lekcijas laikā psiholoģe vecāku atbalstam sniegs pārdomas un rosinošas idejas kopā būšanai ar savu bērnu. Tieši vecāku atbalsts un kopā pavadītais laiks bērnam ir nenovērtējams un neaizstājams.

Kā palīdzēt bērnam gūt iedvesmu un motivāciju?

Kā palīdzēt savam bērnam, lai viņš justos motivēts un liktu stiprus pamatus savai nākotnei? Kas ir vajadzīgs, lai viss realizētos tā, kā bērns ir iedomājies savu nākotni? Lai tas notiktu, vecākiem jāvirza bērni uz panākumiem soli pa solītim, balstoties uz katras dienas pozitīvajiem sasniegumiem. Kā palīdzēt bērnam gūt iedvesmu nākotnes lidojumam, uz to atbildes meklēsim šajā lekcijā.

Lekciju apraksti sagatavoti sadarbībā ar izglītības iestādi „Sociālo Interešu Institūts” (www.bernutiesibuaizsardziba.lv).

Visas lekcijas dalībniekiem ir bez maksas. Izmantojiet iespēju uzdot sen sasāpējušus jautājumus augsta līmeņa speciālistam. Lekcijas droši var apmeklēt ne tikai jaunie, bet arī topošie vecāki, vecvecāki un izglītības iestāžu pedagogi.

Izglītojošo pasākumu ciklu finansē Krāslavas novada dome ESF projekta 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

Ieva Maļinovska, Krāslavas māmiņu klubs


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
otrdiena, 19.03.2024
08:14 Kino

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde