otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Ir pieejama e-reģistrācija

Pievienots: 09.01.2019

 No 2019. gada 2. janvāra Baltkrievijā ārvalstu pilsoņiem un personām bez pilsonības ir pieejama e-reģistrācija pagaidu uzturēšanās tiesību saņemšanai, izmantojot vienotu elektronisko pakalpojumu portālu - portal.gov.by.

Saskaņā ar Baltkrievijas Republikas likumu „Par ārvalstu pilsoņu un personu bez pilsonības tiesisko stāvokli Baltkrievijas Republikā” (2010. g. 4. janvāris, Nr.105-D) ārzemniekiem, kas ieceļojuši Baltkrievijas Republikā, ir jāreģistrējas piecu dienu laikā, izņemot brīvdienas, valsts svētku un svētku dienas, kuras Baltkrievijas Republikas prezidents pasludinājis par brīvām dienām.

Saskaņā ar Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanos par Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu personām, kas ieceļojušas Baltkrievijas Republikā saskaņā ar vietējās pierobežas satiksmes atļauju, ir jāreģistrējas tādā gadījumā, ja tās uzturas valstī vairāk nekā piecas diennaktis.

Lai reģistrētos vienotā portālā, izmantojot datoru, mobilo tālruni vai citu ierīci ar piekļuvi internetam, ir jāizveido personīgais kabinets, izmantojot savu e-pasta adresi. Pēc tam personīgajā kabinetā, sadaļā „Pieejamie pakalpojumi”, jāizvēlas kategorija „Pilsonība un migrācija” un jāpasūta attiecīgais pakalpojums (200.12.14.1), jāaizpilda un jāaizsūta pieteikums. Par administratīvās procedūras izpildi liecinās paziņojums par ārvalsts pilsoņa reģistrāciju, kas uzturas Baltkrievijas Republikā pēc viņa norādītās adreses.

Šī administratīvā procedūra ir bezmaksas un ir pieejama ārzemniekiem, kas ieceļo Baltkrievijas Republikā caur Baltkrievijas Republikas Valsts robežas caurlaides kontrolpunktiem.

Līdztekus šai procedūrai ārzemniekiem tiek saglabāta iespēja vērsties personīgi Iekšlietu ministrijas pilsonības un migrācijas institūcijās, lai reģistrētos iepriekš noteiktajā kārtībā.

Lai pagarinātu reģistrācijas termiņu, ārzemniekam jāvēršas personīgi Iekšlietu ministrijas pilsonības un migrācijas institūcijā tajā teritorijā, kas ir norādīta kā uzturēšanās vieta Baltkrievijā.

Ārzemniekiem, kas ieceļojuši Baltkrievijā caur robežu ar Krievijas Federāciju, reģistrācijai ir jāvēršas personīgi Iekšlietu ministrijas pilsonības un migrācijas institūcijā tajā teritorijā, kas ir norādīta kā uzturēšanās vieta Baltkrievijā.

Reģistrēt ārvalstnieku vienotajā elektronisko pakalpojumu portālā varēs arī viņa pārstāvis (cita persona) no sava personīgā kabineta, aizpildot iesniegumu ar datiem par ārzemnieku.

Par pārkāpumiem, kas saistīti ar reģistrāciju, ir paredzēts brīdinājums, naudas sods līdz 20 bāzes vērtībām vai deportācija.


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde