otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Kopā izglītībai

Pievienots: 03.12.2018

Pateicoties Krāslavas Gr. Plāteru v/n Poļu pamatskolas direktores Česlavas Kozlovskas sadarbībai ar Polijas Republikas Lodzes „Ļvovas ērglēni” v/n 7. pamatskolu tiek īstenots izglītības projekts „Kopā izglītībai”. Projekta ietvaros Lodzes pamatskolas audzēkņu delegācija direktora Jaroslava Krajevska vadībā šī gada oktobra sākumā apmeklēja Krāslavas Poļu pamatskolu. Krāslavas skolas audzēkņi devās atbildes vizītē uz Lodzi no šī gada 19. līdz 24. novembrim.

Vizītes galvenais mērķis - piedalīšanās Polijas Republikas 100.  Neatkarības atjaunošanas gadadienas svinībās. Latvijas skolēnu vizīte notika, pateicoties Vispasaules Poļu apvienības „WSPOLNOTA POLSKA” atbalstam.

Projektā „Kopā izglītībai” piedalījās 4.–9. klašu audzēkņi: Inta Karabaņa, Samuels Istratijs, Germans Bidzāns, Ernests Juhnevičs, Vadims Plutjakovs, Dāvids Istratijs, Daniels Māliņš, Aleksandra Fomina, Santa Šustova, Einārs Krišāns, Tatjana Guževa, Daina Ostapenko, Dominika Kalpiša, Anna Istratija, Amanda Bidzāne un Larisa Plutjakova.  Projekts paredzēja kopīgas Latvijas un Polijas skolēnu patriotiskās nodarbības poļu valodā, vēsturē, mākslā, informātikā un sportā. Bērni kopā veica dažādus uzdevumus, veidoja plakātus par neatkarības atjaunošanas tēmu, mācījās poļu militāri patriotiskās dziesmas, lasīja poļu dzejnieku dzejoļus un mācījās poļu tautas deju – „Poloneze”. Pēc intensīvām nodarbībām skolā dienas otrajā pusē bija arī laiks atpūtai. Kopā ar skolēniem no Polijas mēs spēlējām boulingu, lēkājam uz batutiem Saltosā (Batutu sporta hallē) un noskatījāmies filmu „Riekstkodis un četras valstības”. Patīkami pavadīts laiks ar draugiem un kolēģiem no Lodzes veicināja ciešākas  draudzīgas attiecības.

Projekta ietvaros Latvijas poļu skolas audzēkņi piedalījās patriotisma meistarklasēs.   Neatkarības tradīciju muzejā atraktīvajās spēlēs veidoja plakātus ar nosaukumu „Poļu leģioni”, paplašināja savas zināšanas par Polijas izcilajiem varoņiem, kas lielā mērā veicināja neatkarības atjaunošanu Polijā. Pēc intensīva darba bija laiks arī jautrai iepirkšanai tirdzniecības centrā „Manufaktūra”.

Pēdējā ceļojuma dienā mēs piedalījāmies pasākumā, kas saistīts ar Patrona dienas („Ļvovas ērglēni”) svinībām. Viens no svinību pasākumiem bija Sergeja Artemenkova vadītās vokālās grupas „Kropeļki” uzstāšanās, bērni izpildīja poļu un latviešu tradicionālās dziesmas.                                                               

Noguruši, bet pieredzes un gandarījuma pilni mēs devāmies mājup uz Latviju. Tagad gaidīsim pie mums Lodzes skolniekus.  

Joanna Šostak un Anna Dimerska,
Poļu izglītības centra ārzemēs „ORPEG” skolotājas 

Pēc Jāzepa Dobkeviča tulkojuma



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
otrdiena, 19.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde