ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Izstāde „Ko sēj ...2019” Kauņā

Pievienots: 16.04.2019

Krāslavas novada dome atbalsta uzņēmējdarbības veicināšanu, organizējot pieredzes apmaiņas braucienus uz starptautiskajām tehnikas izstādēm, tādejādi motivējot un izglītojot lauku saimniekus strādāt ar ekonomisku, modernu tehniku un tehnoloģijām.  Ar Krāslavas novada domes atbalstu 4. aprīlī gados jauni un pieredzējušie zemnieki apmeklēja starptautisko lauksaimniecības izstādi  „Ko sēj ...2019” Lietuvas pilsētā Kauņā.

Stendos bija skatāmas tehnoloģijas, traktortehnika un agregāti produktīvākam darbam un saimniekošanai. Jaunumus prezentēja  starptautiski atzītu zīmolu lauksaimniecības tehnikas ražotāji un pārstāvji – „John Deere”, „Tecnomar”, „JCB”, „Pottinger”,  „New Holland”,  „Agriculture” u.c. Sarunās ar  firmu darbiniekiem saņēmām konsultācijas un risinājumus saimniecības vai uzņēmuma attīstībai, kā arī izdevīgus piedāvājumus, uzsākot jauno darbu sezonu. Vērojām inovatīvas tehnoloģijas lopkopībā, liellopu audzēšanā un lopbarības uzlabošanā piena un gaļas liellopu saimniecībās. Brauciena dalībnieki pārstāvēja arī bioloģiskās saimniecības. Saimnieki novērtēja piedāvātos efektīvus augu mēslošanas līdzekļus bioloģiskās produkcijas palielināšanai, kā arī ieguva mēslojuma paraugus testēšanai savās saimniecībās. Izstādē bija plaši piedāvāts arī  stādāmais materiāls, sēklas, puķu stādi, košumkrūmi, augļu koki un ogulāji, mēslošanas līdzekļi, angāri, nojumes, siltumnīcas, dārza kopšanas tehnika u.c. Savu produkciju tirgoja amatnieki un pārtikas ražotāji. Piedāvājums bija plašs un  daudzpusīgs, ikviens dalībnieks ieguva sev kādu nozīmīgu informāciju, informatīvo materiālu, ko varēs sīkāk izpētīt mājās.

Brauciena laikā bija vērojama vērtīga komunikācija starp jaunajiem un pieredzējušajiem zemniekiem attiecībā uz redzēto, kā arī iegūto pieredzi traktortehnikas un iekārtu izmantošanā savās saimniecībās. Ikviens šāds pieredzes apmaiņas brauciens paplašina dalībnieku redzesloku, kā arī veicina aizvien efektīvāku saimniekošanu Latgales laukos un mežos.

Īpaša pateicība  par atbalstu  Krāslavas novada domei, kā  arī  novada domes speciālistei – koordinatorei, novada  lauku attīstības konsultantei Viktorijai Lenei par brauciena dalībnieku grupas organizēšanu.

Terēze Brazeviča,
LLKC Krāslavas konsultāciju biroja uzņēmējdarbības konsultante

 

 



Jauna aptauja

Aprīlis - 2019
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
 

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde