otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Jauni izaicinājumi – jauna svarīga pieredze!

Pievienots: 05.11.2020

 Covid-19 pandēmijas laiks mums paliks atmiņā kā laiks, kad visi guvām varbūt ne sevišķi patīkamu, bet tomēr ļoti svarīgu pieredzi, kas padarīja mūs stiprākus un jācer arī gudrākus. Kā šajā sarežģītajā laikā sokas nelielajai Indras Mākslas un mūzikas skolai lauku ciematā?

„Mūsu dzīvespriecīgā un enerģijas pārpilnā Mākslas un mūzikas skola, tāpat kā daudzas nelielās skolas, allaž ir bijusi kā viena liela stipra ģimene, kurā prieka brīži mijās ar dažādu problēmu risināšanu,” uzsver skolas direktore Ērika Zarovska. „Šī gada marts, tāpat kā visām izglītības iestādēm, arī mums atnesa jaunus izaicinājumus - sākām mācīties attālināti. Pēc lielajiem atkal satikšanās priekiem septembrī mēs kopš 10. oktobra atkal mācāmies attālināti un vēl vairāk saprotam, cik svarīgi šajās grūtībās saglabāt dzīvesprieku un optimismu, būt vēl radošākiem un tehnoloģijas zinošākiem. Parastas lietas, ko agrāk nepamanījām un nenovērtējām, pašlaik mums ir kļuvušas par lielu vērtību.”

 Mākslas programmas mācību process Indras Mākslas un mūzikas skolā lielākoties tiek organizēts WhatsApp platformā, kur katrai klasei ir izveidota sava grupa. Bērniem ir mobilās ierīces, kuras viņi izmanto tiešsaistes sakariem. Komunikācija starp pedagogu un skolēniem grupās noris nepārtraukti – tiek uzdoti uzdevumi, labotas kļūdas un izlikti vērtējumi. Intensīvas ir arī sestdienas un svētdienas, kad bērniem vairāk brīva laika, kuru veltīt uzdevumu izpildei.

 Deju programmas audzēkņiem paralēli darbam WhatsApp grupās tiek organizētas arī tiešsaistes nodarbības Zoom platformā. Direktore uzsver, ka attālinātās mācības prasa lielu piepūli vispirms no bērniem, jo viņiem jāiemācās plānot savu laiku, jāattīsta patstāvīgā darba prasme, jāspēj motivēt sevi darbam, kad varbūt gribas darīt pavisam ko citu.

„Kvalitatīvs attālinātais darbs nav iespējams bez bērnu vecāku sapratnes un atbalsta, kas izglītības iestādei tiek sniegts, lai nodrošinātu attālināto mācību procesu,” sarunas nobeigumā bilst Ērika Zarovska. „Par šo atbalstu saku lielu paldies vecākiem visa skolas kolektīva vārdā.”

Nelielu ieskatu attālinātā mācību procesā sniedz fotoreportāža. Mācību priekšmets – veidošana, 2. klase. Mācību uzdevums: sīkplastika, pasaku tēls.

Juris Roga



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde