otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Jauni lasītprasmes apvāršņi skolēniem Dagdas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā

Pievienots: 29.09.2021

Kas var būt labāks par interesantas grāmatas lasīšanu drēgnajā rudens vakarā? Turklāt – grāmatu angļu valodā. Tieši šāda iespēja ir katram skolēnam Dagdas bibliotēkā Bērnu literatūras nodaļā.

Atsaucoties uz bibliotēkas vadītājas Ilonas Bronkas aicinājumu, bija sastādīts grāmatu saraksts no sērijas „Graded Readers”. Izvēle tika izdarīta par labu „Oxford University Press” izdevniecības grāmatām, jo tās atbilst jaunajam mācību saturam, kuru pašlaik ievieš visās Latvijas skolās.

Lai iepazītos ar daiļliteratūru angļu valodā, 9. klašu skolēni devās uz bibliotēku un klātienē uzzināja par jauno grāmatu klāstu. Katram skolēnam ir svarīgi apzināties grāmatas izvēli. Jāņem vērā valodas zināšanu līmenis, žanra veids, kā arī vārdu skaits. Lasīšana ir paredzēta vienlaicīgi ar audioieraksta klausīšanos (komplektā ir CD disks). Tādējādi skolēni pilnveido un uzlabo savu izrunu.

Skolēni veic uzdevumus, uzsākot grāmatas lasīšanu, lasīšanas procesā un izpilda tos, izlasot grāmatu. Tāda metodiska pieeja nostiprina skolēnu lasīšanas prasmi un veicina viņu lasītgribu.

Bibliotēkas apmeklējuma ietvaros skolēniem tika organizēta radošā darbnīca un izgatavotas krāsainas atklātnes.

Lūk, šādas ir skolēnu atsauksmes par bibliotēkas apmeklējumu.

„Bibliotēkā es uzzināju, ka tur tagad parādījās jaunas grāmatas angļu valodā, kuras var lasīt savu zināšanu papildināšanai un arī labu atzīmju saņemšanai. Man patika kopā ar klasi izgatavot krāsainas atklātnes ar speciālu aparātu, tā bija jauna pieredze. Ja nebūtu šīs iespējas kopā ar skolotāju doties uz bibliotēku, tad pati es to neapmeklētu un nezinātu par šādu opciju” (Anžela Kovaļevska, 9.a klases skolniece).

„… mums pastāstīja par jaunām grāmatām, kuras ir izdotas angļu valodā. Es pašķirstīju, un man patika, es lasīju un bija saprotams, par ko iet runa. Grāmatā ir gan uzdevumi, gan pēclasīšanas testi.” (Raivis Čerņavskis, 9.a klases skolnieks).

„Ļoti patika, jo bija interesanti taisīt apsveikuma kartiņu un uzzināt, ka ir grāmatas ar tādu lietderīgu informāciju, pēc kurām var mācīt un mācīties angļu valodu. Man liekas, ka tas būs lietderīgi visiem skolniekiem un ne tikai.” (Artūrs Locs, 9.a klases skolnieks).

„Tagad bibliotēka ir vieta numur 1 maršrutā uz mājām!” (Linards Kalniņš, 9.a klases skolnieks).

Ir plānots iegādāties daiļliteratūru angļu valodā arī turpmāk.

Larisa Mačukāne,
angļu valodas skolotāja
Ilonas Bronkas foto



Jauna aptauja

Septembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde