piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Jauniešu forums Krāslavas novadā

Pievienots: 13.08.2021

Sagaidot Starptautisko jaunatnes dienu, Krāslavas novada pašvaldībā projekta „Vienā virzienā!” ietvaros tika organizēts 1. Jauniešu forums.

Neskatoties uz vasaras brīvlaiku, jauniešu aizņemtību un citiem šķēršļiem, 11. augustā Krāslavā svaigā gaisā pulcējās jaunieši un jauniešu atbalsta personas no dažādām izglītības iestādēm un organizācijām, lai stiprinātu sadarbību jaunatnes lietu jomā. Forumā piedalījās 38 novada jaunieši un jaunatnes darbā iesaistītās personas. Aktivitāšu ietvaros tika likti pamati starpinstitūciju sadarbībai jaunatnes lietu jomā. Konferences ietvaros jaunieši izpētīja un izanalizēja sev aktuālos jautājumus, pieskaroties tādām tēmām kā līdzdalība un informācijas pieejamība.

Pasākuma ietvaros Viktors Gallers (pasākuma vadītājs) kopā ar jauniešiem un jauniešu atbalsta personām apzinājās kopīgās vērtības, problēmas un šķēršļus apvienotajā novadā līdzdalības un informācijas pieejamības kontekstā, iepazinās ar stratēģiskajiem dokumentiem un nospraustajiem mērķiem tajos. Pasākumā tika pieaicināti eksperti: Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne, pārvaldes vadītājas vietniece Sņežana Petroviča, Krāslavas novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe un novada uzņēmējs kokapstrādē Oļģerts Fjodorovs. Eksperti uzklausīja jauniešu viedokli un sniedza savu komentāru par esošajām problēmsituācijām līdzdalības un informācijas pieejamības kontekstā. Sadarbības ietvaros eksperti kopā ar jauniešiem piedalījās diskusijā, kuras ietvaros kristalizēja būtiskākos aspektus problēmu risināšanā. Forums turpinājās ar neformāla rakstura aktivitātēm, tādām kā enerģijas atjaunošana, restarts. Dienas otrajā pusē jaunieši strādāja darba grupās, izvirzot starppilsētu sadarbības iespējas, prezentēja tās.

Pasākumā īstenošanā īpašs „paldies!” Dagdas jauniešu iniciatīvu centram, biedrības „Dagne” pārstāvim Aivaram Bačkuram un Anitai Markevičai, Krāslavas ģimnāzijas skolēnu pašpārvaldes pārstāvei Elizabetei Križanovskai, kā arī PIKC RVT Krāslavas teritoriālās struktūrvienībai par iespēju pulcēties izglītības iestādes teritorijā.

Pasākuma ietvaros tika godināts Krāslavas novada pašvaldības organizētā jauniešu ideju konkursa „Jaunveidojamā Krāslavas novada attīstības dokumentu logotipa izstrāde” uzvarētājs Raivis Špors, kā arī citi konkursa dalībnieki - Māris Viļums, Dana Lukaševiča, Elīna Meikšāne, Jana Antonova un Laura Skorodihina.

Projekta „Vienā virzienā!” ietvaros ir paredzēti vēl 3 jauniešu forumi ar iespēju iesaistīties gan kā tiešai mērķa grupai, gan eksperta lomā. Aicinu jauniešus būt aktīviem un piedalīties projekta aktivitātēs.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2020. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. 

Julianna Moisejenkova,
Krāslavas novada Izglītības pārvaldes speciāliste



Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde