ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Jauniešu iniciatīvu projekts „Sajūtu skola”

Pievienots: 28.09.2021

104. Dagdas mazpulks no 2020. gada 15. augusta līdz 2021. gada 30. septembrim realizē projektu „Sajūtu skola” Eiropas Sociālā fonda projekta „PuMPuRS” ietvaros.

Visas ieplānotās aktivitātes tiek atmaksātas projekta Nr.8.3.4.0/16/I/001 „Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” finansējuma ietvaros, kopējās izmaksas sastāda 4600 EUR.

Projekta plānošanas laiks bija posmā, kad sākās attālinātais mācību process – neizprotams, neierasts, sarežģīts laika posms, kad jaunieši bija spiesti pēkšņi atrasties izolācijā no draugiem, klasesbiedriem, skolas, kad nenotika pasākumi un kopīgās aktivitātes. Īpaši smagi tas bija (PMP) riska grupas skolēniem. Neviens tobrīd nezināja, cik ilgi tas būs, bet cerējām, ka septembrī atgriezīsimies skolā un mazpulka „Sajūtu skola” palīdzēs tikt galā ar neizprotamajām emocijām, palīdzēs saprast sajūtas.

Projekta realizācija 2020. gada augustā sākās, kā ieplānots. Kopīgi pavadījām 2 radošas, sajūtām piesātinātas dienas pirms skolas sākuma, mācoties sadzīvot kopā, cenšoties saprast un uzklausīt vienam otru. Tikšanās šajās dienās ar cilvēkiem, kas dzīvo tepat, Dagdas apkaimē, un ir atraduši sev tuvu nodarbošanos, palīdzēja jauniešiem saprast, ka jebkuros apstākļos vienmēr var atrast to, kas tevi interesē, piepildīt dzīvi ar saturu, gūt pozitīvas emocijas.

Augustā sākās „Sajūtu laboratorijas” nodarbības, kas guva ļoti lielu atsaucību. Diāna Krilova prata atrast piemērotākās aktivitātes, kuras aizrāva mazpulcēnus, bieži vien bija grūti pabeigt nodarbību, jo bija lūgums turpināt. Šeit atklājās, ka jauniešiem pietrūkst sevis izvērtēšanas, gribas dzirdēt citu vērtējumu par sevi.

Septembrī ekspedīcijā „Sajūtu kontrasti” jaunieši izdzīvoja dažādas sajūtas un emocijas, priecājoties, līdzpārdzīvojot, sadarbojoties, radot.

Sadarbība un kopīgs darbs vienoja jauniešus sajūtu takas plānošanas un veidošanas laikā. Pašu izstrādāta, plānota, zīmēta un beigās arī reāli dabā izveidota taka, nostiprināja jauniešos atbildību par savu darbu. Viņi patiesi priecājās, ka taka tiek izmantota, bet sekoja līdzi, lai viss būtu kārtībā, un pieprasīja to arī no apmeklētājiem.

Diemžēl epidemioloģiskā situācija lika pārtraukt darbošanos arī „Sajūtu skolā”, jo attālinātās mācības šajā gadījumā neder, tāpēc turpinājām 2021. gada pavasarī. Maijā bijām kopā ar invalīdu biedrību „NEMA”, lai saprastu, ka mūsu ikdienas problēmas nemaz nav tik nozīmīgas un ir risināmas, atšķirībā no šiem cilvēkiem. Bet, par spīti visam, viņi nav zaudējuši ticību labajam un optimismu.

Projekta noslēgumā („Atmiņu faili”) pārcilājām notikušo gan sarunās, gan iemūžinātajos mirkļos fotogrāfijās. Izskanēja vēlēšanās, lai mūsu skola turpinātu darbību. Iespējams, ka nākotnē tā varētu arī būt.

Anna Krilova,
projekta vadītāja
Autores foto



Jauna aptauja

Septembris - 2021
P O T C P S S
 
01
02
03 04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
 
pirmdiena, 06.09.2021

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde