ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

"Jautraviņa" dejo Jaunolainē

Pievienots: 12.12.2019

7. decembra rīts „Jautraviņas” dalībniekiem bija rosības pilns, jo posāmies uz Jaunolaini. Te gadu no gada norit „Ziemas sadancis ”, un jau otru gadu pēc kārtas līdz ar citiem Latvijas kolektīviem tika aicināts arī mūsu VPDK „Jautraviņa”.

Daudzi maigi iesmēja par nosaukumu: „„Ziemas sadancis?” Kāda tad ziema!” Mēs ziemu patiešām arī satikām pa ceļam, lielām jo lielām pārslām, kas vēstīja, ka brauciens būs gana izdevies. Un tā arī notika - koncerts gana raiti tika izdejots un gūtas fantastiskas emocijas.  Mijoties ar citiem kolektīviem, guvām sev vērtīgas atziņas, kā arī vērojām, kā mūsu dietās dejas izpilda citi kolektīvi un pie kā būtu jāpiestrādā arī mums pašiem. Jo kā nu ne - mūžu dzīvo, mūžu dejo, mūžu mācies!

Ar savu latgalisko temperamentu un deju sparu ienesām zālē jaunu dvesmu, bet „Bobu dancis” jau pusdejā izraisīja aplausus un komentārus, ka latgaļu bobas gan tā makten’ norāva deju!

Sadancis izvērtās skanīgs un emocijām bagāts! Vakara noslēgumā tika baudīta pasaules mūzika Laimja Rācenāja izpildījumā, kā arī izdejotas lustīgas dejas ar citiem deju kolektīva dalībniekiem.

Ir prieks kopā būt, prieks dejot un saprast, ka dejā ir spēks, cilvēku apņēmība dejot un neapstāties ir vārdos neaprakstāma! Prieks, ka dejojot mēs varam un spējam stiprināt un saglabāt dejas tradīcijas ne tikai mūsu novadā, bet arī ārpus novada robežām.

Paldies VPDK „Viducis” vadītājai Elīnai Grebežniecei par draudzīgo uzņemšanu, jo Jaunolainē patiešām jutāmies kā savās mājās – silti, labi un gaidīti.

Paldies mūsu kolektīva vadītājam Jāzepam Ornicānam par ieguldīto darbu, laiku un sirdi, jo šo radošumu un ieguldījumu nevar novērtēt naudā!

Liels paldies arī Krāslavas novada domei par transporta nodrošināšanu, lai mēs varētu tikt turp un arī veiksmīgi atgriezties mājās.

Iveta Solima,
VPDK „Jautraviņa” dejotāja



Jauna aptauja

Janvāris - 2020
P O T C P S S
  01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde