otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Jūsu bērnus gaida Indras Mākslas un mūzikas skola!

Pievienots: 31.05.2019

Mums visiem ir zināma frāze: „Cilvēks ir visu lietu mērs”.  Šis mērs saistīts ar harmonijas meklēšanu visā, ko rada brīvais cilvēks un kas domāts šim cilvēkam. Renesanses laikā ideja par cilvēku kā harmonisku, domājošu un brīvu personību atdzima un turpināja attīstīties līdz šodienai.

Bet kāda ir šodiena, ko mēs no tās gaidām un kā jūtamies? Pasaule ir kļuvusi komplicēta un sarežģīta. Šādā pasaulē labi var justies tikai tāds cilvēks, kurš ir maksimāli attīstījis savas spējas, prasmes un talantus. Mēs visi labi zinām, ka visa cilvēka dzīve ir nepārtraukts attīstības ceļš, tomēr vislabāko rezultātu mēs iegūstam, ja sākam attīstīt sevi kopš bērnības.

Krāslavas novada bērniem ir pietiekami daudz iespēju apgūt jaunas prasmes, attīstīties un pilnveidot sevi. Bērni var apmeklēt interešu pulciņus, mākslas, mūzikas un sporta skolas. Šīs iespējas ir ne tikai Krāslavā, bet arī novada lauku teritorijā - Indrā jau 28 gadus darbojas profesionālās ievirzes izglītības iestāde „Indras Mākslas un mūzikas skola”. Skolā mācās 72 audzēkņi no Indras, Robežnieku un Piedrujas pagasta. Bērniem ir iespēja apgūt profesionālās ievirzes izglītības programmas „Vizuāli plastiskā māksla” un „Dejas pamati”. Apgūstot izglītības programmas, bērni iegūst jaunas prasmes un iemaņas, attīsta sevi, kļūst konkurētspējīgāki laikā, kad no cilvēka tiek prasīts daudz.

Mācību darbs ir sarežģīts un prasa no bērniem pacietību un mērķtiecību. Un kā jau visās skolās darba augļi ienākas pavasarī. Tos var izbaudīt un apskatīt, nākot uz mākslinieku darbu skatēm un dejotāju koncertiem, bērni tam visam gatavojas ļoti atbildīgi. Tiek kārtoti darbi izstādei un daudzreiz izdejotas iemācītās dejas.

Tomēr vislielākais uztraukums un cītīgākais darbs ir tad, kad skolā ir izlaidums (fotogalerija).Šogad profesionālās ievirzes izglītības programmu „Dejas pamati” pabeidza sešas fantastiskas meitenes – Jeļizaveta Abrosimova un Angelīna Izotova no Piedrujas pagasta, Darja Lune un Julia Pogumirska no Indras pagasta un Irina Apaļko un Samanta Rakovska no Robežnieku pagasta. Izlaiduma laikā viņas izdejoja savas diplomdarba dejas, kuras tika sagatavotas sadarbībā ar pedagogiem Lidiju Trušeli un Martu Andrukoviču. Meitenes veidoja laikmetīgās dejas etīdes „Zemes stihija”, „Ūdens stihija” un „Uguns stihija”.

Dejotāju sniegums bija augstvērtīgs un pārliecinošs. Un tāds tas bija arī māksliniekiem, kuri veidoja mācību darbus skatēm un piedalījās zīmējumu konkursos. Maija Lahtionova un Arina Kangizere piedalījās II Starptautiskajā Vizuālās mākslas konkursā „Klusā daba” un ieguva skatītāju simpātiju balvas. Kristīne Borisova ieguva atzinību.

Darbs skolā turpināsies arī vasarā, kad notiks plenērs un deju mēģinājumi. Plānojot nākamo mācību gadu, Indras Mākslas un mūzikas skola uzņem audzēkņus izglītības programmās „Vizuāli plastiskā māksla” (vēlamais audzēkņu vecums 7 – 9 gadi) un „Dejas pamati” (vēlamais audzēkņu vecums 8 – 10 gadi). Aicinām bērnu vecākus padomāt par bērnu harmonisku un vispusīgu attīstību, jo Jūsu šodienas lēmumi var izmainīt Jūsu bērnu nākotni.

Ērika Zarovska, Indras Mākslas un mūzikas skolas direktore
Jura Rogas foto



Jauna aptauja

Maijs - 2019
P O T C P S S
  01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
 
piektdiena, 10.05.2019

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde