trešdiena, 24. aprīlis, 2024Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
crest1 crest2

Kā debesīs, tā arī virs zemes…

Pievienots: 16.01.2017

12. janvārī Krāslavas Varavīksnes vidusskolā norisinājās 9.tradicionālais pasākums - „Ziemassvētku lasījumi”, uz kuru tika uzaicināti kristīgo konfesiju pārstāvji un Grāveru skolas audzēkņi.

Viesiem, skolēniem, pedagogiem un vecākiem savu daiļradi prezentēja skolas audzēkņu radošo darbu krājuma „Ziemassvētku stāsti” autori. Krājums skolā tiek izdots kopš 2009. gada, un visi tā numuri interesentiem ir pieejami Varavīksnes vidusskolas bibliotēkā. Šī gada krājumā iekļauti 24 autoru darbi, kuriem ilustrācijas zīmējis 21 skolēns. Talantīgos zīmētājus konsultēja vizuālās mākslas skolotāja  Jevgēnija Sergejenko. Krājuma veidošanā savu palīdzību snieguši septiņi pedagogi.

Pasākums noritēja gaišā, siltā un mājīgā atmosfērā. Par to parūpējās skolotāja Nadežda Grebjolkina un  Jekaterina Aleksejeva, jo tika paveikts milzīgs darbs materiāla tapšanā un atlasē. Savu dzeju un stāstus par ticību, labestību, līdzjūtību, mīlestību, iekšēju harmoniju un citām cilvēka garīgās dzīves vērtībām skolēni lasīja ar pacilātību un dziļu pārliecību par to, ko viņi saka. Ļoti emocionāla bija skolotājas Nadeždas Timofejevas uzstāšanās, jo viņa lasīja pašsacerēto dzeju. Svētku atmosfēru papildināja sirsnīgas, melodiskas dziesmas.

Klātesošos uzrunāja un laba vēlējumus sacīja visi četri garīdznieki, kuri ar savu klātbūtni pagodināja pasākuma dalībniekus, tie ir: Krāslavas Svētā Aleksandra Ņevska pareizticīgo draudzes priesteris Rostislavs Terehovs, Grāveru Erceņģeļa Mihaila un Dagdas Sv. Nikolaja Brīnumdarītāja pareizticīgās baznīcas priesteris Viktors Mjaļiks, Krāslavas Sv. Ludvika Romas katoļu baznīcas prāvests Eduards Voroņeckis un Priedaines Svētās Brigitas un Svētās Katrīnas no Sjēnas Romas katoļu baznīcas draudzes prāvests Janušs Bulašs. Garīdznieki deva Dieva svētību klātesošajiem. Jāpiebilst, ka šajā dienā skolas psihologa kabinetā bija iespēja aplūkot svētbildi „Jēzus dzimšana”, uzdot jautājumus par tās saturu, nozīmi, tapšanas vēsturi, gremdēties pārdomās.

Par veikto darbu krājuma tapšanā bērniem un skolotājiem paldies sacīja skolas direktore Ludmila Senčenkova. Ziemassvētku stāstu, dzejoļu un zīmējumu autoriem, kuru darbi tika iekļauti krājumā, tika pasniegtas dāvanas, kuras sarūpēja pasākuma sponsors Aleksandrs Karols, un Pateicības raksti.

Par piedalīšanos Ziemassvētku stāstu un zīmējumu konkursā un par skolēnu konsultēšanu pateicības saņēma arī pedagogi.

Pasākuma noslēgumā notika kopīga fotografēšanās.

Juris Roga, autora foto

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/ziemassvetku-lasijumi-varaviksnes-vidusskola.html

 



Jauna aptauja

Janvāris - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 
pirmdiena, 01.01.2024
pirmdiena, 08.01.2024
piektdiena, 19.01.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde