otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Klajā nākusi psiholoģes Irīnas Japiņas grāmata

Pievienots: 14.06.2017

Irīna Japiņa ir mūsu novadniece, kuru krāslavieši atceras sakarā ar viņas darbu jauniešu interešu izglītības jomā. 80. gadu beigās Krāslavā viņa izveidoja jauniešu teātra studiju „Skatiens”, ko vadīja 10 gadu garumā. Pēc kāda laika tika dibināts jauniešu klubs „Krasts”.

Pašlaik Irīna Japiņa dzīvo Rīgā, viņa ir praktizējoša psiholoģe, psiholoģijas pasniedzēja, treningu programmu un kursa „Bezkonfliktu saskarsmes psiholoģija” autore.

Nesen nākusi klajā Irīnas pirmā grāmata krievu valodā - „И кто кому психолог? Живые истории”. Ar šo patīkamo ziņu autore nolēma dalīties ar krāslaviešiem. Tikšanās ar novadniekiem tika organizēta Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā.

Pirms savas grāmatas prezentācijas Irīna Japiņa izlasīja nelielu lekciju, kas bija veltīta cilvēka emocijām. Klātesošajiem tika piedāvāts ne tikai klausīties, bet arī pašiem piedalīties apspriešanā, kā arī izpildīt praktiskus uzdevumus.

Tikšanās otrajā daļā psiholoģe pastāstīja par viņas pirmās grāmatas izdošanas priekšvēsturi:

„Kādā dzīves brīdī man radusies nepieciešamība aprakstīt savu emocionālo stāvokli, ko izraisa nozīmīgi notikumi manā dzīvē. Tā es sāku pierakstīt savus stāstus.”

Šo psihologiem netipisko materiālu autore vairākas reizes mēģināja piedāvāt savus stāstus dažādām izdevniecībām, taču saņēma vienu un to pašu atbildi: „Neatbilst mūsu formātam.”

Pēc kāda laika interesi par Irīnas stāstiem izrādīja Maskavas žurnāls „Наша психология”, kas piekrita publicēt rakstus ar noteikumu, ka tie būs īsāki. Pašlaik Irīna ir žurnāla interneta versijas oficiāla autore, un preses izdevuma tīmekļa vietnē var izlasīt arī viņas stāstus.

Piedāvājums par grāmatas izdošanu Irīnai kļuva par pārsteigumu.

„Vienu dienu es saņēmu vēstuli no vācu izdevniecības „Другое решение” ar piedāvājumu izdot manus stāstus,” pastāstīja Irīna. „Izdevniecība pieprasīja izpildīt savus nosacījumus – grāmata tiks izdota bez maksas, bet savas grāmatas es varu iegādāties par maksu. Atļauts reklamēt tikai grāmatas vāku, bet stāstus, kas ir publicēti grāmatā, ir nepieciešams izņemt no publiskas aprites internetā.”

Irīna izpildīja visas izdevniecības prasības. Tad tika izdota viņas pirmā grāmata. Izdevuma saņemšanas process ir vienkāršs - grāmatu var pasūtīt internetā.

Uzrunājot lasītājus, autore raksta: „Cienījamais lasītājs! Ļoti patīkami, ka šī Grāmata pašlaik ir tavās rokās! Pēc profesijas esmu psiholoģe, un tā vai citādi tas ietekmē manu ikdienišķo dzīvi. Kad es aizdomājos par to, sāku smaidīt. Taču reizēm man nemaz negribas redzēt un zināt kaut ko vairāk nekā citi. Dzīve ir daudzveidīga. Un tā ir piesātināta ar dažādiem notikumiem, par ko gribas pastāstīt. Piemēram, tā – Grāmatas formātā. Manā dzīvē ir daudz grāmatu-sarunbiedru. Ja arī Tavā dzīvē, Dārgais Lasītājs, mana grāmata kļūs par Sarunbiedru, tad es būšu bezgalīgi priecīga! Tātad Dzīvie stāsti ir Tavās rokās! Patīkamu lasīšanu! Ar cieņu - Autore.”

Tikšanās noslēgumā Irīna Japiņa atzinās: „Vislielāko prieku es izjūtu tāpēc, ka manus darbus ievēroja!”

Elvīra Škutāne, autores foto

Sazināties ar psiholoģi Irīnu Japiņu var pa tālr.25921459 vai pa e-pastu: irina.japina@gmail.com



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde